Održana je redovna, izvještajna godišnja skupština Udruženja obrtnika Vrbovec. Skupštini su bili nazočni dr. Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreba i Denis Kralj, gradonačelnik grada Vrbovca.

Vrbovečki obrtnici su ovom skupštinom obilježili Dan obrtnika koja se uklapa u obilježavanje Dana grada Vrbovca, Dana župe Sv. Vida Vrbovec i Dana Osnovne škole „ Krunoslav Kuten.“

Ivan Leščić, predsjednik Udruženja podnio je izvješće o prošlogodišnjem radu, kojega  je skupština prihvatila. Prihvaćen je financijski plan kojega je podnijela poslovna tajnica Željka Mušak, te izvješće Nadzornog odbora kojega je podnio Ivan Dobrica.

Ivan Leščić kaže: Obrtnici su bili uspješni unatoč kovidu 19.  Izostali su sajmovi, revija , izložbe, ali najvažnije je da su obrtnici opstali.

Udruženje obrtnika Vrbovec danas broji 419 članova što je porast članstva. Oni, za istaći je, zapošljvaju preko 1100 radnika. U uvjetima covida 19, aktivnost i obrtnika bila je smanjena. Rad je prilagođen epidemiološkim mjerama.    

Neke su djelatnosti zamrle u poslovanju ( ugostiteljstvo, osobne usluge, dio prijevoza putnika), a neke su zabilježile čak i bolje rezultate ( graditeljstvo, proizvodnja…). U Udruženju obrtnika Vrbovec je su 72 proizvodna obrta,  82 iz oblasti građevine te 82 obrtnika koji se bave uslugama.

Vrbovečki obrtnici financijski su pomogli pučanstvu stradalom u zemljotresu na području Zagreba, a zajedno s Gradom Vrbovec, te općinama Farkaševac i Preseka namjerava sagraditi obiteljsku kuću obitelji Brkić iz Galdova ( kraj Siska) koja ima petero djece starih od 7 do 19 godina.

Značajana je financijska pomoć Grada Vrbovca koji je  za očuvanje poslovne aktivnosti  dodijelilo 623.000 kuna potpora, a Zagrebačka županija odobrila je ukupno 1.216.000  sredstava pomoći obrtnicima .