15. listopada, 2017. u centru  Velike Gorice održan je 16. Gastro Turopolja; najprepoznatljivija gastronomska manifestacija Zagrebačke županije, u organizaciji  Udruženja obrtnika Velika Gorica i Turističke zajednice Velike Gorice. Gastro Izložba i Nedjeljnji turopoljski ručak na otvorenom i ove su godine privukli više tisuća posjetitelja, koji su uživali u vrhunskim delicijama koje su pripremili majstori velikogoričkih ugostiteljskih objekata: Ugostiteljski obrt GROF, Restoran MON AMI, Bistro BABRIGA, Bistro KAKTUS, Buffet VUKA, Bistro ZLATNA RIBICA, MEMY obrt za proizvodnju, ugostiteljstvo i trgovinu, Pekara MARTINAJ, IZLETIŠTE KLJUČIĆ BRDO, SREDNJA STRUKOVNA ŠKOLA VELIKA GORICA, Lovačko društvo SRNA, PLEMENITA OPČINA TUROPOLJSKA, CEDEKAP d.o.o.
Uz specijalitete velikogoričkih ugostitelja, posjetitelji su uživali u morskim delicijama ugostitelja Udruženja obrtnika Korčula – Lastovo; dugogodišnjih prijatelja velikogoričkog Udruženja sa kojima ih veže Povelja prijateljstva. Također i ove godine se mogla kušati domaća turopoljska kotlovina koju su pripremale brojne ekipe i vatrogasna društva sa učenicima Srednje strukovne škole Velika Gorica. Održano je i natjecanje u pripremanju kotlovine, a ovogodišnji pobjednici su na prvom mjestu DVD Lazina Čička, na drugom mjestu Plemenita opčina Turopoljska, te na trećem mjestu Ceh frizera, kozmetičara i pedikera Udruženja obrtnika Velike Gorice u sastavu: Marijana Tretinjak, Ljiljana Cujan, Viktorija Đurašin, Tomislav Noršić i Mario Munjić. Velikogorički frizeri odlučili su se prijaviti na natjecanje u kotlovini kako bi na taj način poduprli kolege ugostitelje i doprinijeli održavanju manifestacije koju organizira njihovo Udruženje – rekla je predsjednica Ceha Marijana Tretinjak.
Nakon ručka posjetitelji su uživali u ponudi vrhunskih vina velikogoričkih podruma, kao i vinima  gostiju vinara iz Zagrebačke županije, otoka Korčule i Slovenije. U ponudi su se našla vina Udruge vinogradara i vinara GROZD Velika Gorica, Vina Kos – Jurišić, vina OPG Bačić iz Korčule, Društva vinogradnikov SREMIČ i Vina KODELA iz Slovenije. 
Uz bogatu enogastronomsku ponudu, na manifestaciji su sudjelovali velikogorički obrtnici predstavivši turopoljske suvenire i proizvode, kao i brojni OPG-ovi i Udruge. Održani su 5. Gorički dani meda Pčelarske udruge „Turopolje“, a Dječji vrtić Ciciban i ove godine je nastavio projekt 'Mali poduzetnik' koji je osmišljen kako bi se najmlađi uključili u stvaranje pozitivne  poduzetničke klime i promocije obrtničkih zanimanja. 
Organizatori manifestacije zahvalili su i sponzorima manifestacije; Zagrebačkoj županiji i Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta. Zamjenica župana Zagrebačke županije gđa. Nadica Žužak, predsjednik Obrtničke komore Zagreb g. Mirza Šabić, predsjednik Udruženja obrtnika Zagreb g. Antun Trojnar i predstavnici Udruženja obrtnika Obrtničke komore Zagreb složili su se kako je Gastro Turopolja jedna od najznačajnijih gastro manifestacija Zagrebačke županije.