U Vrbovcu je protekloga vikenda održan 2. sajam poljoprivrede, maloga gospodarstva i obrta „Otvorene dveri Vrbovec“ u organizaciji Sajma automobila Zagreb. Na zajedničkom štandu veličine 50m2 proizvode i usluge 13 vrbovečkih obrtnika prezentiralo je Udruženje obrtnika Vrbovec. 
Cilj sajma je postati prepoznatljivo mjesto koje će okupljati poljoprivrednike, gospodarstvenike i vlasnike malih obrta, mjesto na kojemu će se družiti ljudi sličnih interesa, na kojemu će posjetitelji moći isprobati i kupiti autentične proizvode malih hrvatskih proizvođača.
U nedjelju  20.05. na središnjem Trgu Petra Zrinskog u Vrbovcu održana je novinarska roštiljada u kojoj su novinari nacionalnih medijskih kuća i lokalnih medija pripremali roštilj Druženje uz roštiljanje je imalo humanitarnu namjenu jer će se prikupljeni prilozi donirati akciji “Nisi sama, ideš s nama!” za žene oboljele od malignih bolesti, a prikupljenim sredstvima će biti sufinanciran povratan taksi prijevoz od kuće do bolnice na kemoterapiju.