Kako bi obrtnici građevinske i instalaterske struke saznali koje sve obveze moraju ispunjavati prema Zakonu o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje, te dobili odgovore na brojna pitanja iz prakse, Udruženje obrtnika Sesvete je u svojim prostorijama organiziralo predavanje na tu temu.
Predavanje je održao ovlašteni inženjer građevinarstva g. Goran Jukić, u suradnji s Centrom za poreze, računovodstvo i reviziju dana 05. travnja 2018.g. 
Tijekom iscrpnog i detaljnog izlaganja obrtnicima je razjašnjena problematika angažiranja voditelja građenja odnosno voditelja radova, tko ima obvezu angažiranja i u kojim slučajevima obveza ne postoji, kako postupiti kada na gradilištu istovremeno radi više različitih obrtnika, te brojni slučajevi iz prakse koji bi mogli pomoći obrtnicima u usklađivanju poslovanja sa Zakonom. 
Predavanje se pokazalo kao izuzetno korisno s obzirom da je tema puna pitanja i nejasnoća, te će i ubuduće Udruženje nastaviti sa pružanjem pomoći obrtnicima na ovakav način.