Predsjednica Udruženja obrtnika Sv. Ivan Zelina gđa. Gordana Munjaković dana 29. ožujka, 2021. godine održala je sastanak sa predstavnicima Hrvatske pošte gđom. Marinom Tomaško i gđom. Marijanom Behtedić na temu pružanja usluga platnog prometa za obrtnike i poduzetnike.

Projekt pod nazivom „Banka u pošti“ namijenjen je za obrtnike, poduzetnike i sve poslovne korisnike s područja Grada Svetog Ivana Zeline, općine Bedenice, Komin i Donja Zelina.

U poštanskim uredima poslovni korisnici mogu obavljati bankarske usluge Hrvatske poštanske banke. Poslovni korisnici u pošti tako mogu otvoriti poslovni račun HPB-a, obaviti nacionalni platni promet u kunama, ugovoriti internetsko i mobilno bankarstvo, uplatiti depozit, te koristiti kartice i ostale bankarske proizvode i usluge.

Fizičkim osobama još je otprije na raspolaganju široki spektar financijskih i bankarskih usluga: plaćanje računa te  za određene izdavatelje poput HEP-a, Croatia osiguranja, Posmrtne pripomoći bez naknade za uslugu platnog prometa, zamjena stranih valuta u kune, korištenje uputnice za brzi prijenos gotovog novca u unutarnjem i međunarodnom prometu, otvaranje tekućeg računa u HPB-u (mirovine dostupne prvog u mjesecu), ugovaranje oročenja, krediti, dječje štednje te mogućnost podnošenja zahtjeva za kreditne karticu HPB-a i Dinersa.

Važno je napomenuti da su poštanski uredi u većim mjestima otvoreni tijekom cijelog dana te se sve usluge mogu obaviti bez razmišljanja o radnom vremenu poslovnice. Također, u slučaju hitnosti uplate u istom danu, moguće je transakciju izvršiti do 22:00 sata u poslovnici Hrvatske pošte na lokaciji Branimirova 4, 10 000 Zagreb.

Povećanjem dostupnosti bankarskih usluga u Hrvatskoj stvaraju se preduvjeti za kvalitetniji život i poslovanje što donosi značajne prednosti i lokalnoj zajednici te doprinosi razvoju cijelog gospodarstva. 

Za sve informacije poslovni subjekti mogu se obratiti u poslovnice Hrvatske pošte, kao i u Udruženje obrtnika Sveti Ivan Zelina koje ima važne kontakte predstavnika Hrvatske pošte na našem području u ovom projektu.