U srednjoj školi Dragutina Stražimira u Sv. Ivanu Zelini , 04. siječnja 2023. godine održan je sastanak Udruženja obrtnika Sveti Ivan Zelina i Srednje škole Dragutina Stražimira.

Na sastanku su prisustvovali ravnateljica srednje škole gđa. Martina Zerec, predsjednik Udruženja obrtnika g. Damir Čolig i tajnica Udruženja obrtnika Jelena Kamenarić.

Tema sastanka bio je nastavak suradnje i boljeg povezivanja obrtnika i srednje škole kao važnog partnera Udruženja obrtnika zbog obrtničkih zanimanja.

Analizirali su se dosadašnji zajednički projekti gdje je srednja škola uvijek bila iznimno susretljiva i spremna na suradnju.

G. Čolig je predstavio ravnateljici neke nove projekte koje Udruženje planira u 2023. g., a za koje nam je potrebna i njihova suradnja.

Neki od projekata je i tiskanje novog izdanja kataloga obrtništva u kojemu bi željeli opet istaknuti  važnost srednje škole i obrtničkih zanimanja, te mogućnost održavanja susreta djece i obrtnika gdje bi se nastojalo djeci što bolje prezentirati obrtnička zanimanja.

Nadalje, g. Čolig osvrnuo se i na vaučere za obrazovanje, na projekte u kojima srednja škola može sudjelovati gdje bi uvelike moglo i Udruženje obrtnika pomoći kao i Obrtnička komora Zagreb, a spomenuta je i mogućnost uvođenja e-mapa.

Također, na sastanku se raspravljalo i o upisima u školsku godinu 2022/2023, kao i u narednu školsku godinu 2023/2024. Tema su bili problemi kod upisa u obrtnička zanimanja ,tj. na koji način se može djecu privući i zainteresirati za upis u strukovna zanimanja, te je iz tog razloga veoma važna komunikacija i suradnja Udruženja obrtnika i srednjih škola, stoga je ravnateljica iskoristila prigodu te zamolila  za pomoć u vezi traženja obrtnika koji bi mogli sudjelovati kao članovi komisije za polaganje naučničkih ispita. Naravno, predsjednik je obećao pomoći u navedenom zahtjevu.

 

Na kraju sastanka, g. Čolig zahvalio se gđi. Zerec na prijemu i susretljivosti te sa veseljem najavio nastavak buduće uspješne suradnje.