Pod predsjedanjem gospodina Darka Židaka, u prostorijama Doma obrtnika, Ninska 11c, Sesvete, dana 07.12.2018. godine održana je druga redovna godišnja sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Sesvete.
Predsjednik Darko Židak je sa osobitim zadovoljstvom pozdravio drage goste: predsjednika Obrtničke komore Zagreb, g. Mirzu Šabića i predsjednika Kluba umirovljenih obrtnika UO Sesvete, g. Franju Broza. 
Nakon uvodnog dijela, usvajanja dnevnog reda i zapisnika s prethodne sjednice, članovi Skupštine jednoglasno su usvojili Izmjene i dopune financijskog plana za ovu godinu i Financijski plan za 2019. godinu koji je detaljno predstavila i obrazložila knjigovotkinja g. Mirela Glavota. Također je jednoglasno usvojen i Program rada za 2019. godinu, kojim se planira nastavak zadaća koje smo i do sada činili - zastupanje i promicanje interesa članova, raspravljanje problema i predlaganje mjera za njihovo rješavanje, promocija i reklama obrtnika organiziranjem nastupa na raznim sajmovima u zemlji i inozemstvu, na web stranici Udruženja kao i novoj Facebook stranici te sudjelovanjem obrtnika na izložbama, revijama, natjecanjima i slično, informiranje članstva, licenciranje, vođenje evidencije radnog vremena za prijevoznike. 
Na kraju je gospođa Glavota ukratko prezentirala novosti u zakonskim propisima koje nas očekuju, a Predsjednik je najavio radove u dvorištu Doma obrtnika te planove za održavanje Obrtničkog sajma u Sesvetama.   
S obzirom da je Udruženje obrtnika Sesvete osnovano prije 45. godina, to je također bio povod za malu svečanost u restoranu Vera gdje su jubilarcima dodijeljene plakete i priznanja.
Najviše priznanje, statuu “Vrijedne ruke” za izniman doprinos u promicanju, razvoju i zaštiti interesa obrtništva primio je Miroslav Čihak, donedavni presjednik Udruženja. Njemu je, kao i ostalim nagrađenima priznanja uručio dr. sc. Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb.
Predsjednik Židak zahvalio se svima koji su se odazvali pozivu. Ovom prigodom dodijeljena su priznanja zaslužnim obrtnicima koji su ove godine napunili 25, 30 i 35 godina uspješnog rada u obrtu te su dali veliki doprinos razvoju i promicanju obrtništva. Tako je 29 obrtnika primilo svoje zasluženo priznanje.
Zlatnu plaketu za 35 godina rada u obrtništvu primili su Željko Lozančić, Klaudio Kuntić, Karin Kašnar i Ivica Novosel.
Srebrnu plaketu za 30 godina rada u obrtništvu primili su Elvira Herceg, Tihana Kalkov i Ivan Čale.
Priznanja za 25 godina rada u obrtništvu primili su Siniša Viktor Hrustić, Mladen Puček, Željko Rihtarec, Ivan Ravlić, Zdravko Pongrac, Željko Horvatić, Josip Đurin, Željko Španić, Dario Bahlen, Branko Grubišić, Žarko Županac, Marijana Kašnar, Drago Salatović, Hrvoje Vrabec, Željko Novak, Stjepan Kašnar, Robert Vukičević, Josip Tešija, Robert Bukovčak, Ksenija Žgela i Josip Berišić. Zahvalnice za uspješan rad u promicanju i razvoju obrtništva primili su Nikola Pokrajčić, Grozdana Munjaković i Marijan Brozović.
Povelju Hrvatske obrtničke komore za uspješan rad i doprinos obrtništvu primila je vlasnica obrta za prijevoz Kos, Renata Farkaš. 
Predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić tom je prigodom dodijelio i priznanje Obrtničke komore Zagreb - Žena obrtnica, Martini Čerkez za iznimne rezultate u poslovanju obrta.
Na poslijetku je Josipa Martinec primila prigodnu sliku na dar za doprinos obrtništvu.

Predsjednik Židak čestitao je svim dobitnicima priznanja, koji su s obzirom na sve teškoće, uspjeli opstati ovako dugi niz godina  te je svima uputio najbolje želje za nadolazeće blagdane. 

UDRUŽENJE OBRTNIKA SESVETE, SVOJIM ČLANOVIMA, SVIM OBRTNICIMA I SVIM LJUDIMA DOBRE VOLJE ŽELI SRETAN BOŽIĆ TE OBILJE OSOBNOG I POSLOVNOG USPJEHA U 2019. GODINI!