Sekcija umirovljenih obrtnika Udruženja obrtnika Jastrebarsko održala je svoju redovnu godišnju Skupštinu 09. travnja 2016. godine u prostoru Mladine.

Jednoglasno je usvojen Izvještaj o radu za 2015. godinu i Program rada Sekcije za 2016.g. a u planu za ovu godinu je, ovisno o mogućnostima i zainteresiranosti, organizirati najmanje dva zajednička izleta i druženje članova.

Prvi izlet Sekcija umirovljenih obrtnika planira u subotu, 30. travnja 2016,. godine u Grad Daruvar.
Na Skupštini je izglasana godišnja članarina u iznosu 50.00 kn godišnje, da Sekcija može koristiti svoja vlastita sredstva za raznorazne akcije, izlete, zatim posjete bolesnim članovima, kao i za ostale potrebe Sekcije.

Sjednicu Skupštine uveličali su gosti prijateljskog udruženja i kluba umirovljenih obrtnika iz Sesveta, Miroslav Čihak predsjednik Udruženja obrtnika Sesvete i Franjo Broz predsjednik Kluba umirovljenika Sesvete, koji su u svom obraćanju istakli uz iskrenu zahvalu na pozivu i nastavak daljnje suradnje radi zajedničkog druženja i razmjene iskustava među umirovljenicima.

Svim nazočnima obratio se i predsjednik Udruženja obrtnika Jastrebarsko g. Stipe Bučar uz zahvalu na dosadašnjoj uspješnoj suradnji i poželio daljnji uspješan rad sekciji i pročelnici Sekcije Ankici Torbar.

Druženje se nastavilo do kasno u noć, uz glazbu obrtnika predvođenu predsjednikom Udruženja Stipom Bučarom