U suradnji Udruženja obrtnika Jastrebarsko i Hrvatske agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije u Kongresnom centru Princess održana je informativna radionica "Perspektive u korištenju EU fondova - Zajmovi".

Radionicu su pozdravnim riječima otvorili gradonačelnik Zvonimir Novosel i predsjednik Udruženja Saša Krljan, istaknuli važnost i svrhu održavanja ovakvih radionica s ciljem što veće informiranosti obrtnika i poduzetnike i predstavljanja mogućnosti koje su im na raspolaganju kako bi sa što više uspjeha iskoristili mogućnosti iz EU fondova.

Radionicu za obrtnike i poduzetnike vodio je Damir Nehyba iz HAMAG BICRO-a, predstavio mogućnosti financiranja projekata zelene i digitalne tranzicije te projekata usmjerenih na jačanje konkurentnosti i otpornosti te u obrtna sredstva.

U okviru radionice sudionicima su predstavljeni programi Investicijski zajam iz NPOO, ESIF zajmovi te Zajmovi za ruralni razvoj.

Prva u nizu radionica, održana je s ciljem pružanja informacija poduzetnicima  o mogućnostima financiranja putem EU fondova sa naglaskom na aktualne otvorene programe Zajmova.