Udruženje obrtnika Sveti Ivan Zelina u suradnji sa g. Hrvojem Dukom iz obrta „HD-KONZALTING“ dana 16. veljače 2023.godine organiziralo je edukativnu radionicu na temu bespovratnih potpora iz domaćih i EU/NPPO  fondova i subvencioniranih kredita HAMAGA i HBORA. Radionica se održala u Gradskoj vijećnici grada Svetog Ivana Zeline, a na njoj su sudjelovali obrtnici i poduzetnici sa područja grada Svetog Ivana Zeline i općine Bedenice.

Neke od tema radionice su bile:

  1. Upoznavanje s najavljenim natječajima iz EU/NPPO fondova za 2023.godinu
  2. Najava natječaja Zagrebačke županije
  3. Subvencionirani krediti HAMAG&BICRA za osnovna i obrtna sredstva
  4. Najava natječaja za prerađivačku industriju-proizvodnja energije iz OIE

Također, predavač se osvrnuo i na gospodarstvo Zagrebačke županije kao i na gospodarstvo grada Svetog Ivana Zeline, tj. na rast investicija u gradu, otvaranje novih pogona i trgovačkih centara, povlačenje sredstava iz EU fondova i dr.

Ovom radionicom Udruženje obrtnika Sveti Ivan Zelina i obrt „HD-KONZALTING“ nastojali su obrtnicima i poduzetnicima približiti modalitete na koji način mogu povećati svoju likvidnost, financijski potencijal te ostvariti daljnji rast i razvoj kroz bespovratne potpore i subvencionirane izvore kreditiranja.

Nakon održane prezentacije predavač je svakom sudioniku omogućio postavljanje pitanja i diskusija na teme radionice, te je svakom sudioniku detaljno objašnjen njegov upit.