Nakon popuštanja epidemioloških mjera, Udruženje obrtnika Jastrebarsko u novootvorenom prostoru gospodarstva Kolarić II - Izletišta Barbara, održalo je svoju redovnu izvještajnu Skupštinu, pod predsjedanjem Stipe Bučara, predsjednika Udruženja.

Tom prilikom, u svom izlaganju predsjednik Bučar se osvrnuo na izuzetno tešku i izazovnu proteklu, kao i neizvjesnu ovu godinu, koje su obilježene krizom izazvanom koronavirusom i potresima donijele probleme i nove izazove s kojima se susreću obrtnici te upoznao nazočne o dosadašnjim aktivnostima Udruženja i iznio stanje u obrtništvu tijekom trajanja epidemiološke situacije uzrokovane virusom COVID-19.

Zbog odlaska u mirovinu i odjave obrta, razriješen je dužnosti dosadašnji član Skupštine Branko Hlebetina, a za novog člana Skupštine ispred Ceha trgovaca imenovana je Jasminka Beg.

Istaknuto je zbog specifičnih okolnosti uzrokovanih pojavom koronavirusa da se sve planirane aktivnosti i događanja u organizaciji udruženja za ovu godinu, kao obrtnički sajam i izložba starih zanata, te sve druge aktivnosti odgađaju za iduću godinu, ali isto tako najavio proslavu obilježavanja 50.-te obljetnice osnutka Udruženja 2022. godine.

Obljetnica pola stoljeća aktivnog djelovanja Udruženja obrtnika Jastrebarsko planira se obilježiti kroz tri segmenta: svečani (u znaku dodjele priznanja i zahvala), izložbeno-sajmeni (kroz izložbu tradicijskih obrtničkih alata, predmeta i dokumenata te popratni sajam obrtničkih proizvoda) i gastro-zabavni u kojem će obrtnici i njihovi brojni gosti, imati priliku za opušteno druženje i zabavu – istaknula je Ljiljana Meštrić, vlasnica Organizacije HRAM.

Članovi Skupštine prihvatili su Izvješće o radu Udruženja i Završni (godišnji) obračun za 2020. godinu, Nadzorni odbor podnio svoje izvješće o svom radu te materijalno – financijskom poslovanju od 01.01. do 31.12.2020. godine, dok je Komisija za popis imovine podnijela izvješće o popisu imovine za 2020. godinu.

Uz članove Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora sjednici su nazočili i gosti: gradonačelnik Zvonimir Novosel i predsjednik OKZ-a dr.sc. Mirza Šabić, koji su se članovima obratili sa prigodnim riječima i iskazali iznimno zadovoljstvo međusobnom suradnjom, a ujedno osvrnuvši se na aktualno stanje u obrtništvu i gospodarstvu uslijed krize uzrokovane koronavirusom.

Po završetku sjednice predsjednik Bučar uručio je Zahvalnicu Udruženja obrtnika Jastrebarsko zbog odlaska u mirovinu Branku Hlebetini, dugogodišnjem zamjeniku predsjednika Ceha trgovaca i članu Skupštine Udruženja, za rad u tijelima i osobni doprinos u zaštiti, razvoju i promicanju obrtništva na području Udruženja obrtnika Jastrebarsko.