Održana je sjednica Udruženja obrtnika  Vrbovec koja broji 480 članova, na sjednici je prihvaćen rebalans proračuna za 2023. Rebalansirani su prihodi i rashodi za provedene aktivnosti i projekte koji su bili  u toku godine. Predsjednik Udruženja obrtnika Zdravko Sohora naglasio je izlaganje na Proljetnom i Jesenskom Bjelovarskom sajmu, sajmu Celje, CroAgru u Zagrebu  i  10.  Revija u slici. U toku godine na zgradi udruženja napravljeni su radovi potrebni za održavanje zgrade. 

U daljnjim raspravama odobren  je plan rada te financijski plan. Uz redovite aktivnosti rada Udruženja istaknuta je suradanja sa Srednjom školom Vrbovec na realizaciji uvođenja novog četvorogodišnjeg programa za mehatroničare. Planirani su daljnji radovi na adaptaciji fasade ali i stručne edukacije, savjetovanja, izlaganje na sajmovima. Kroz izviještaj i prezentaciju analiziran  je projekt 10. revije u slici te isti ocijenjen kao poseban, primjer mogućnosti obrtništva kada se okupe talentirani, stručni  ali i  požrtvovni pojedinci.

Kroz rasprave  članovi su upoznati  sa novostima u obračunu plaća, porezu na dohodak i dobit, ali i novim neoporezivim naknadama zaposlenima koje se u 2024. godini povećavaju za preko 560 Eur-a. Istaknut  je nesrazmjer u iznosu dnevnica koje su predviđene u Hrvatskoj (30 Eura) dok iste u okruženju iznose preko 50,00 Eura uz iste ili veće cijene za troškove kod nas koji se pokrivaju iz dnevnica. Prijedlog za povećanje će biti upućen u Obrtničku komoru Zagreb pa do Hrvatske obrtničke komore kako bi se eventualno prijedlog povećanja uputio  zakonodavcu. Dakako naglašen je problem manjka radne snage, posebno kvalitetne, koji će iz godinu u godinu rasti obzirom na pad  broja djece koja se upisuju u osnovne škole.

Gospodin Kruno Sohora Predsjednik vijeća  Grada Vrbovca istaknuo je dobru suradnju grada i  Udruženja obrtnika koje je servis ne samo za obrtnike već i građane koji  razmišljaju ili se pripremaju za poduzetništvo. Gospodin Antun Trojnar Predsjednik Obrtničke komore Zagreb se uz pohvale osvrnuo na organizaciju i vrijednost projekta Revije u slici ( koja je uz zagrebačku Zlatnu iglu  zasigurno posebna i prepoznatljiva šire od lokalne zajednice.) Najavio je jaču suradnju sa Zagrebačkim velesajmom kroz koju će se moći uključivati uz povoljne uvijete obrtnici svih djelatnosti kroz specijalizirane sajmove u skladu sa interesom kroz zajedničko izlaganje.

Najavljen je porezni seminar za sve zainteresirane 11.12. za koji je interes velik kako u obrtu ali i u poduzetništvu. U pripremi su dječji darovi za djecu obrtnika i zaposlenika a podjela će uz prigodni program biti 23.12.2023.