Na svečanoj sjednici povodom otvorenja Dana obrtništva Grada Karlovca i Karlovačke županije, svečano je potpisana Povelja o prijateljstvu i suradnji između jaskanskog udruženja sa Udruženjima obrtnika Rijeke i Karlovca. U svečanom i prijateljskom ozračju, u ime svojih Udruženja, Povelju su potpisali predsjednik Udruženja obrtnika Jastrebarsko Saša Krljan, Rijeke Ivica Zbašnik i Karlovca Stipe Adžaga.

Poveljom je posebno istaknuta obveza jačanja profesionalne i prijateljske suradnje obrtnika triju udruženja, s naglaskom na daljnji razvoj prijateljskih odnosa uz zajednički rad na promicanju i unapređenju obrtništva, udruženja i komorskog sustava u cjelini. Dugogodišnji prijateljski i poslovni odnosi te suradnja sa prijateljskim udruženjima obrtnika odvijala se putem organiziranja radnih sastanaka, obilježavanja obljetnica i humanitarnih manifestacija, posjeta sajmovima, konferencijama, usavršavanjima, sudjelovanja na obrtničkim igrama, sudjelovanja na natjecanjima i drugih aktivnosti, a zajedničke aktualne teme povod su nastavku suradnje i u budućnosti.

Cilj i želja svih sudionika je da se i u budućnosti organiziraju zajedničke aktivnosti, proširi mreža suradnje, potiče međusobno druženje i razmjena iskustava povezivanjem s drugim obrtnicima, stvore novi poslovni kontakti i time ojača veza unutar obrtničke zajednice za dobrobit svih obrtnika i obrtništva u cjelini. U svom obraćanju predsjednik Krljan, u ime Obrtničke komore Zagreb i jaskanskog Udruženja, zahvalio je svim dosadašnjim predsjednicima, posebno našem počasnom predsjedniku Stipi Bučaru, koji su započeli ovu inicijativu i održali dugogodišnje prijateljstvo i suradnju, te zahvalio domaćinima na gostoprimstvu.

Na sajmu koji se održao u Školskoj sportskoj dvorani “Mladost”, od 19. do 21. svibnja, svoje proizvode tradicijski nakit i pletene ogrlice - KRALUŠ, predstavila naša predstavnica gđa. Marica Šalić. Svečanoj sjednici, otvorenju sajma te potpisivanju Povelje prijateljstva nazočili su predstavnici jaskanskog Udruženja predsjednik Saša Krljan, potpredsjednik Mladen Celić, počasni predsjednik Stipe Bučar i tajnica Monika Čunko, te predstavnici ostalih udruženja i komora.