Udruženje obrtnika Ivanić Grad i Udruženje trgovaca Zagreb potpisali su povelju prijateljstva i suradnje u kojoj su se obvezali da će zajednički raditi na zaštiti, promicanju, unapređenju i razvoju svekolikih interesa obrtništva i komorskog sustava u cjelini.Povelju su 13.06.2017. godine u prostoru Udruženja obrtnika Ivanić Grad potpisale predsjednica Udruženja trgovaca Zagreb Marija Subota i Marina Hrastić,predsjednica Udruženja obrtnika Ivanić Grad. 
Tom svečanom događaju prisustvovalo je dvadesetak obrtnika trgovaca iz grada Zagreba, članovi Skupštine Udruženja trgovaca Zagreb te obrtnici iz grada Ivanić Grada s Upravnim odborom Udruženja.
Potpisivanjem povelje prijateljstva i suradnje Udruženja su se obvezala da će zajednički raditi na zaštiti, promicanju, unapređenju i razvoju svekolikih interesa obrtništva i komorskog sustava u cjelini. Poseban naglasak stavljen je na poticanje jačanja profesionalne i prijateljske suradnje trgovaca obrtnika naših dvaju Udruženja, organiziranju zajedničkih aktivnosti i međusobne susrete istih, razvijanju i poticanju dobrih poslovnih običaja i poslovnog morala. 
Taj događaj uveličali su posebni gosti, potpredsjednik HOK-a i predsjednik OKZ-a gospodin Mirza Šabić te potpredsjednik OKZ-a i predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba gospodin Antun Trojnar.
Druženje predstavnika udruženja i njihovih gostiju nastavljeno je obilaskom Muzeja Ivanić Grada te prigodnim domjenkom na seoskom imanju našeg obrtnika s obitelji „Kezele“ u Šumećanima.