Udruženje obrtnika Ivanić-Grad, predvođeno predsjednicom Marinom Hrastić Prišlin i inicijatoricom događaja Vesnom Delinić, predsjednicom Ceha frizera, spremno je dočekalo poziv i predložilo razgovor na temu unapređenje i razvoj frizerske struke.

U našem slučaju relevantni potporni subjekt, sugovornik s druge strane stola, bila je Srednja škola Ivan Švear koju je predstavljala ravnateljica Josipa Ilić, pedagoginja Nada Gregorek i socijalna pedagoginja Ana Zoger.

Hvala i spretnoj organizatorici, moderatorici Sanji Mahovlić Vučinić koja nas je spojila i mladoj obrtnici Ani Živković na primjerima iz struke.

Razvoja agencija Igra: 

„Teme koje su raspravljene na povezivanju odnose se na politiku upisa djece u srednju školu uspoređujući je s potrebama tržišta rada i poslodavaca te o podizanju rejtinga srednjoškolskog obrazovanja na području Grada Ivanić-Grada. Predstavnici poduzetnika i podupirućih subjekata međusobno su izmijenili iskustva i stavove o percepciji srednjoškolskog obrazovanja s naglaskom na smjer frizer. Dogovoreni su konkretni koraci koji će doprinijeti boljoj komunikaciji i suradnji između poduzetnika – poslodavaca i Srednje škole koja obrazuje buduće zaposlenike tih poslodavaca. Druženje je proteklo u odličnoj atmosferi i završio u pozitivnom duhu, svi sudionici su izrazili zadovoljstvo donesenim zaključcima i najavili buduću blisku suradnju."

Događanje je organizirano u sklopu provedbe projekta „Razvoj usluga Razvojne agencije IGRA s ciljem unaprjeđenja informiranja za poduzetnike“ koji se sufinancira u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.“

Fotografija: Razvojna agencija Igra