U petak 25.01.2019.g. predsjednica Kolinda Grabar- Kitarović posjetila je Vrbovec gdje su ju dočekali gradonačelnik Denis Kralj i predsjednik UO Vrbovec Ivan Leščić.

Udruga „Pera“ koja njeguje gastro ponudu vrbovečkog kraja dočekala je predsjednicu u prostorijama UO Vrbovec. Predsjednica je pozdravila nazočne članove udruge i upoznala se s njihovim radom, kao  i s manifestacijom „Kaj su jeli naši stari“, a zatim i s radom Udruženja obrtnika Vrbovec. 

Predsjednik UO Vrbovec Ivan Leščić upoznao je predsjednicu s novim projektom obrazovanja za zavarivače te joj je prezentirao rad simulatora varenja, na kojem sadašnji zaposlenici vrbovečkih obrtnika proširuju kompetencije i stječu nova znanja. Predsjednik UO Vrbovec uručio je ovom prigodom predsjednici muško i žensko pokrivalo za glavu vrbovečkog kraja, monografiju UO Vrbovec i knjigu Vrbovečka nošnja.

U ugodnom razgovoru vrbovečki obrtnici su s Predsjednicom razmijenili svoja razmišljanja i prijedloge vezane uz razvoj gospodarstva ovog kraja.