Predsjednik jaskanskog Udruženja obrtnika g. Stipe Bučar održao je sastanak sa predstavnicama Hrvatske pošte gđom. Zvjezdanom Ivanić i gđom. Tatjanom Mikec na temu pružanja usluga platnog prometa za pravne osobe.  Projekt pod nazivom „Banka u pošti“ namjenjen je za obrtnike, poduzetnike i sve poslovne korisnike s područja Grada Jastrebarskog kao i općina Klinča Sela, Pisarovina, Krašića i Žumberka, s ovim projektom omogućuje se bankarsko poslovanje poslovnim subjektima u najmanjim i najudaljenijim mjestima koje nemaju pristup financijskim institucijama u vlastitoj sredini.

U poštanskim uredima poslovni korisnici mogu obavljati bankarske usluge Hrvatske poštanske banke. Poslovni korisnici u pošti tako mogu otvoriti poslovni račun HPB-a, obaviti nacionalni platni promet u kunama, ugovoriti internetsko i mobilno bankarstvo, uplatiti depozit, te koristiti kartice i ostale bankarske proizvode i usluge.

Fizičkim osobama još je otprije na raspolaganju široki spektar financijskih i bankarskih usluga: plaćanje računa te  za određene izdavatelje poput HEP-a, Croatia osiguranja, Posmrtne pripomoći bez naknade za uslugu platnog prometa, zamjena stranih valuta u kune, korištenje uputnice za brzi prijenos gotovog novca u unutarnjem i međunarodnom prometu, otvaranje tekućeg računa u HPB-u (mirovine dostupne prvog u mjesecu), ugovaranje oročenja, krediti, dječje štednje te mogućnost podnošenja zahtjeva za kreditne karticu HPB-a i Dinersa. 

U 55 poštanskih ureda u svim županijama RH korisnici mogu zamijeniti i svoje kriptovalute, a uvođenjem digitalnog plaćanja putem KEKS Pay aplikacije, pošta potvrđuje svoj položaj kao jedan od lidera u digitalnoj transformaciji.

Povećanjem dostupnosti bankarskih usluga u Hrvatskoj stvaraju se preduvjeti za kvalitetniji život i poslovanje što donosi značajne benefite i lokalnoj zajednici te doprinosi razvoju cijelog gospodarstva. 

Za sve informacije poslovni subjekti i građani mogu se obratiti u poslovnice Hrvatske pošte.