Predstavnici jaskanskog udruženja, predsjednik Saša Krljan, članica Skupštine Marija Ivanušević i tajnica Monika Čunko, sudjelovali su na 6. Obrtničkom forumu Zagrebačke županije u Vrbovcu, organizaciji Zagrebačke županije i Obrtničke komore Zagreb. Cilj foruma je pronalaženje kvalitetnih rješenja za zaštitu i poticanje razvoja obrtništva i malog poduzetništva u suradnji s gradovima i općinama na području Zagrebačke županije.

Teme ovogodišnjeg foruma bile su: pregled poticajnih mjera za obrtništvo Zagrebačke županije, propisane mjere i potrebni uvjeti za prelazak na čistu energiju u obrtništvu i u ruralnom turizmu, uvod u pripremnu dokumentaciju za EU fondove, Centri kompetencija Zagrebačke županije, organizacija obrazovanja u centrima kompetencije, vaučeri – nove prilike za usavršavanje obrtnika.

I ove godine, Obrtnički forum okupio je brojne obrtnike, predstavnike iz Grada i Županije, ravnatelje strukovnih škola, stručnjake i političare koji aktivno sudjeluju u kreiranju gospodarske politike od državnog i lokalnog značaja. Ideja je  potaknuti nastavak iznimno uspješne suradnje Zagrebačke županije i Obrtničke komore Zagreb, sagledati nove izazove koji se nalaze pred obrtnicima, potaknuti rješavanje aktualnih i otvorenih pitanja  i problema koji stoje pred obrtnicima  ali i cjelokupnim gospodarstvom u Zagrebačkoj županiji.