U današnje vrijeme napredne tehnologije i sve veće potrebe za informatičkom pismenošću, ljudi su suočeni sa izazovima u korištenju informatičkih alata koji svakim danom sve brže i više napreduju. U programu edukacije Operater/ka na računalu s naglaskom na Facebook kao marketinški alat, pozivamo Vas da se na jednostavan i učinkovit način pridružite edukaciji koja će Vam olakšati svakodnevno suočavanje sa tehnologijom.

Navedeni program obuhvaća područja potrebna za svakodnevno korištenje računalom. Polaznici će sa nastavnicima proći kroz samoprovjeru korištenja računala te rad sa datotekama, obradu teksta u alatu MS Word, kako se koriste tablične kalkulacije u programu MS Excel te ostale alate u upotrebi računala. Nastavnici će sa polaznicima proći i nastavne cjeline vezane za Internet. 

Edukacija je predviđena  u trajanju od 60 nastavnih sati, u siječnju mjesecu u večernjim satima u Udruženju obrtnika Vrbovec, Križevačka 4. Za polaznike osiguravamo računalnu opremu za potrebe edukacije. 

Predprijave dostaviti do  25. (utorak) 09. 2017. – Ime i prezime polaznika, Naziv obrta, kontakt podatci s naznakom Pred prijava na e-mail: uo.vrbovec@hok.hr ili SMS  0952791424

Cilj programa kreiranje Facebook poslovnog profila kao izvrsnom marketinškom alatu koji će polaznika učiniti atraktivnijim u vlastitom poslovanju. 

Društvene mreže danas su sastavni dio našeg života, a gotovo da ne postoji osoba koja nema Facebook ili Instagram profil. Za vas smo izdvojili koje su najpopularnije društvene mreže. 
1. Facebook 
Facebook je, bez dvojbe, jedna od najpopularnijih društvenih mreža današnjice. Od samog početka, ova društvena mreža privlači sve veći broj korisnika koji svakodnevno objavljuju svoje fotografije, doživljaje i uspomene sa svojim Facebook prijateljima. Koliko je ogromna popularnost Facebooka govori i zadivljujući podatak da danas ima oko dvije milijarde aktivnih korisnika diljem svijeta. 
2. Twitter 
Twitter je društvena mreža koja se koristi za mikro-blogging, odnosno objavu kraćih poruka koje nazivamo tweetovima. Ova popularna mreža nudi mnoštvo različitih mogućnosti za svoje korisnike pa njezina velika popularnost nimalo ne čudi. Podaci govore da Twitter trenutno ima oko 300 milijuna korisnika. 
3. Instagram 
Društvena mreža koja je lani s rekordnih 400 milijuna aktivnih korisnika prestigla Twitter. Instagram je mreža za brzo i besplatno dijeljenje osobnih fotografija te kratkih videozapisa sa pratiteljima. Osim toga, ova zanimljiva aplikacija također omogućuje obradu fotografija raznim posebnim efektima. 
4. LinkedIn 
Ova društvena mreža prvenstveno je namijenjena za održavanje poslovnih kontakata između raznih tvrtki i pojedinaca. Funkcionira tako da svi korisnici mogu promovirati i predstaviti sebe, svoj posao te komunicirati s potencijalnim poslovnim partnerima. LinkedIn bilježi oko 300 milijuna aktivnih korisnika diljem svijeta.