Kako bi izmijenili iskustva, probleme i primjere uspješnog poslovanja, u okviru projekta „Primjeri dobre prakse“, a na inicijativu Območne obrtno-podjetniške zbornice Brežice, zaprešićke obrtnike i Udruženje obrtnika Zaprešić posjetilo je 25 obrtnika i poduzetnika iz Slovenije. 
Cilj posjeta bio je obilazak poduzetnika – obrtnika u graničnom dijelu Republike Hrvatske koji mogu biti primjer dobre prakse, ali i utvrđivanje prijateljskih veza obrtnika i poduzetnika koji rade u pograničnim zonama dviju susjednih država. 
Na domjenku u Udruženju obrtnika Zaprešić svi članovi Skupštine i Upravnog odbora dočekali su prijatelje – obrtnike iz Slovenije prilikom čega je predsjednica Udruženja Jasenka Jančić pozdravila slovenske kolege i izrazila im dobrodošlicu.
Obrtnici su posjetili  „POŽGAJ“ – obrt za proizvodnju vijaka, trgovinu i turističke usluge, vlasnika Franca Požgaj iz Kraja Donjeg i STOLARSKI OBRT, vlasnika Štefana Planinca iz Vukovog Sela, nedaleko graničnog prijelaza Harmica. Obrtnici Planinc i Požgaj srdačno su primili naše goste iz Slovenije te ih detaljno upoznali s proizvodnim procesom i gotovim proizvodima stolarije i metalne galanterije. Gosti iz Slovenije bili su zadovoljni viđenim, a ravnateljica Strukovne škole iz Brežica interesirala se o stručnoj praksi kod oba obrtnika.