Udruženje obrtnika Dugo Selo je na sjednici Skupštine iznijelo plan rada i glavne ciljeve za nadolazeću 2019.godinu. Glavni cilj Udruženja je daljnje promicanje obrtništva te poticanje usavršavanja obrtnika kao i samozapošljavanja u obrtničkim zanimanjima.  Namjeravaju ostvariti predloženi plan rada za 2019.godinu ali i realizirati projekte, kao što je rad Kluba za zapošljavanje Rado na kojem surađuju s Obrtničkom komorom Zagreb i Hrvatskom obrtničkom komorom te nadležnim Ministarstvom, ali i jedinicama lokalne samouprave. Usvojen je i zaključak da se povećaju sredstva za programe usavršavanja i to uvrštavanjem u financijski plan za sredstava koje je za tu namjenu dodijelila Zagrebačka županija. U programu i dalje značajno mjesto ima licenciranje obrtnika i održavanje manifestacija poput „Želim biti majstor“ koje nastoje privući učenike u obrtnička zanimanja. U tom smislu značajnu ulogu imaju i sajmovi obrtništva koji djeluju dvojako te privlače mlade u obrtnička zanimanja i pokazuju dostignuća i omogućuju prodaju obrtničkih proizvoda. Značajan faktor u radu Udruženja, ali i samih obrtnika i dalje će biti informatizacija koja će omogućiti bolji protok informacija od Komore prema obrtnicima i obrnuto.

Umjesto Željka Lepotinca- Jonče Ilievski

Skupština je prihvatila ostavku Željka Lepotinca na mjesto potpredsjednika Udruženja, podnesenu iz osobnih razloga, na mjesto potpredsjednika Udruženja dolazi Jonče Ilievski.
Skupštinu, koju je vodio predsjednik UO Dugo Selo Marko Cesar, došli su pozdraviti predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić, potpredsjednik Antun Trojanar i voditelj Kluba za zapošljavanje Krunoslav Knežević, a u ime Grada Dugog Sela gradonačelnik Nenad Panian. Gradonačelnik Panian je rekao da između Udruženja i Grada mora postojati sinergija te naglasio da ubuduće međusobna veza Grada i njegovih obrtnika mora biti čvršća.

Zahvalnica Predragu Birtu

Na sjednici je u ime Udruženja obrtnika Dugo Selo uručena zahvalnica Predragu Birtu koji je dugogodišnjem član tijela Udruženja, ali i obrtnik koji je proveo cijeli radni vijek i zasluženo dočekao mirovinu- kao obrtnik.