13. rujna 2022. godine u Sali RUBIN održana je konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Jastrebarsko za mandatno razdoblje 2022. – 2026. na kojoj su izabrani predsjednik, potpredsjednik, Nadzorni i Upravni odbor te predloženi predstavnici u tijela Obrtničke komore Zagreb i Hrvatske obrtničke komore.

Nakon što je tijekom mjeseca lipnja, 7 Cehova udruženja – ceh uslužnih djelatnosti, proizvodnih djelatnosti, prijevoznika, trgovaca, ugostitelja, frizera i kozmetičara te poljoprivrednih djelatnosti održalo svoje izborne skupštine, konstituirana je Skupština Udruženja obrtnika Jastrebarsko koja broji 19 članova, to su: Dalija Markešić, Dražen Žuti, Željko Sakoman, Josip Šebečić, Damir Gornik, Željko Golub, Mario Tončić, Goran Rački, Mario Koluder, Vlado Matulin, Denis Krcivoj, Damir Pustaj, Saša Krljan, Ella Cipovec, Ivan Radmanić, Mladen Celić, Branimir Hlebetina, Ana Falica i Robert Braje.

Jednoglasnom odlukom skupštinara za predsjednika Udruženja obrtnika Jastrebarsko, na prijedlog Upravnog odbora udruženja izabran je Saša Krljan, vlasnik ugostiteljskog obrta KRAJS iz Jastrebarskog, dosadašnji predsjednik Ceha ugostitelja.

Na dužnost potpredsjednika ponovno je izabran Mladen Celić.

U Upravni odbor imenovani su: Dalija Markešić, Goran Rački, Denis Krcivoj, Saša Krljan, Ana Falica, Mladen Celić i Robert Braje.

Nadzorni odbor imenovao je tri člana: Stjepan Slemenšek, Nadica Golojuh i Daniel Kišan.

Skupština Udruženja jednoglasno je predložila predsjednika Sašu Krljana za predstavnika u Skupštinu Obrtničke komore Zagreb te Skupštinu Hrvatske obrtničke komore.

Na prijedlog Stjepana Puhara, jednoglasnom odlukom članova Skupštine Stipe Bučar izabran je za počasnog doživotnog predsjednika Udruženja obrtnika Jastrebarsko.

Članove su pozdravili gradonačelnik Grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel i predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić, zahvalili dosadašnjim i čestitali novo izabranim članovima na izboru te zaželjeli puno uspjeha u radu u narednom razdoblju.

Povodom ovogodišnje 50. obljetnice Udruženja obrtnika Jastrebarsko priznanje za dugogodišnji rad i očuvanju tradicije obrta, osobni doprinos u opstanku i statusu obrtničke struke uručeno je obiteljskom obrtu Volmut – urarsko zlatarski obrt, vlasnika Dejana Volmuta, koje je preuzeo otac Marijan Volmut.

Stipe Bučar i Mladen Celić čestitali su izabranim članovima na imenovanjima i posebnu zahvalu uputili članovima tijela Udruženja u mandatnom razdoblju 2018. – 2022. te im tom prilikom podijelili zahvalnice za rad u tijelima i osobni doprinos u zaštiti, razvoju i promicanju obrtništva u mandatnom razdoblju 2018. – 2022.

Novo izabrani predsjednik udruženja Saša Krljan čestitao je imenovanim članovima na izborima u tijela Udruženja, zahvalio svima na ukazanom povjerenju i podršci, te veliku zahvalu za svoj nesebičan rad uputio je dosadašnjem predsjedniku Bučaru, za kojeg je rekao da je visoko podignuo ljestvicu, te će svojim radom i angažmanom pokušati zadržati dostignut nivo. Također, uz zamolbu dosadašnjem predsjedniku za pomoć u radu i mentorstvo, za lakše obavljanje dužnosti na koju je izabran, pozvao je sve članove na suradnju i zajedništvo u narednom razdoblju.

Predstavnici Upravnog i Nadzornog odbora Stjepan Slemenšek i Goran Rački uručili su prigodan poklon dugogodišnjoj predsjednici Ceha frizera i kozmetičara i članici Upravnog odbora udruženja Sanji Ravenščak i zahvalili na dosadašnjoj uspješnoj suradnji.

Pročelnica Ankica Torbar ispred Sekcije umirovljenih obrtnika uručila je dosadašnjem predsjedniku Stipi Bučaru zahvalnicu za ostvarenu uspješnu suradnju i podršku umirovljenima obrtnicima tijekom godina.

Nakon završnog govora Stipe Bučara, Stjepan Slemenšek i Goran Rački ispred članova udruženja uručili su poklon sliku za uspomenu gosp. Bučaru, za ostvareni dugogodišnji doprinos udruženju i obrtništvu.

Stipe Bučar svoju dužnost predsjednika obnašao je četiri mandata, odnosno 16 godina. Četiri godine obnašao je i dužnost potpredsjednika Obrtničke komore Zagreb, te predstavljao komoru i obrtništvo, ne samo u RH, nego i susjednim državama Srbiji, BIH, Italiji i Njemačkoj, gdje je prezentirao rad i ustroj komore i udruženja. Za svoj nesebičan rad, dobio je veliki broj zahvalnica, priznanja i plaketa, Kao vrijedan gospodarstvenik, istaknuti sportaš i dužnosnik, kulturni i društveni djelatnik dobitnik je Nagrade grada Jastrebarskog, za dugogodišnji rad u tijelima komore, radu na promidžbi obrtništva i izuzetni doprinos u razvoju institucija obrtničkog komorskog sustava te suradnji sa jedinicama lokalne i regionalne samouprave dobio je „Zlatnu plaketu Obrtničke komore Zagreb“ s pisanim priznanjem., te najviše priznanje HOK-a, Statuu „ZLATNE RUKE  s poveljom ZLATNE RUKE“ za dugogodišnji uspješan rad u obrtu i izniman doprinos u razvitku hrvatskog obrtništva te za zasluge na unapređenju strukovne izobrazbe.