Primarni ciljevi Udruženja obrtnika Dugo Selo za 2020. godinu su promicanje obrtništva te poticanje usavršavanja obrtnika kao i samozapošljavanja u obrtničkim zanimanjima, čulo se na sjednici Skupštine Udruženja održanoj 13. prosinca. Broj obrtnika je porastao, u 2016. godini bilo ih je 342, a sada je evidentirano njih 410.
U planu rada, bitan faktor je informatizacija koja će omogućiti protok informacija od komore prema obrtnicima i obratno. Istaknuta je važnost cjeloživotnog učenja, usavršavanje informatičke i komunikacijske tehnologije i mnogih drugih seminara i edukacija koji su bitni za poslovanje obrtnika. Uz pomoć poticajnih sredstava Zagrebačke županije i suradnje Obrtničkog učilišta, prema potrebi Udruženje će organizirati edukacije. Nastavit će se promidžba u osnovnim školama za upis u škole za obrtnička zanimanja, poboljšati suradnju sa SŠ Dugo Selo. Komora i udruženja obrtnika veliku pažnju poklanjaju promidžbenim aktivnostima koja nastoji privući učenike u obrtnička zanimanja. Licenciranje obrtnika, posjete međunarodnim i domaćim sajmovima obrtništva, sudjelovanje u manifestacijama gdje se mogu pokazati dostignuća i omogućiti prodaja obrtničkih proizvoda – dio su programa. Primjerice, u lokalnoj sredini sudjelovanje na „Starim jelima z Dugoga Sela“. Različiti programi će se ostvarivati zajedno s OKZ-om i HOK-om te nadležnim ministarstvom, ali i jedinicama lokalne samouprave. 
Skupštinu, koju je vodio predsjednik UO Dugo Selo Marko Cesar, došli su pozdraviti predsjednik OKZ Mirza Šabić, potpredsjednici OKZ-a predsjednik UO Zagreba Antun Trojnar i predsjednik UO Vrbovca Ivan Leščić te u ime grada Dugog Sela gradonačelnik Nenad Panian koji je rekao kako međusobna veza i suradnja Grada i njegovih obrtnika mora biti čvršća. Naglasio je kako podršku imaju, u proračunu ima sredstava namijenjenih za njih. Posla za obrtnike ima, ali nedostaje radne snage, treba poticati obrtnička zanimanja, kazao je Panian.
Na sjednici je podsjećeno na priznanje OKZ-a mladoj obrtnici Vesni Antolković te uručena „Zlatna diploma“ dugogodišnjem uspješnom obrtniku Ivici Hozmecu.

Izvor: Dugoselska kronika