Predstavnici obrtnika Sveti Ivan Zelina zajedno s predsjednicom Udruženja gđa. Gordanom Munjaković, posjetili su Udruženje obrtnika Buzet.

Obrtnici su u Buzetu srdačno dočekani od strane predsjednice Udruženja obrtnika Buzet gđe. Loredane Krbavčić i turističkog vodiča.

Zajedno su krenuli u obilazak prigradskih naselja Grada Buzeta, Roča i najmanjeg grada na svijetu, Huma.

U Humu su  posjetili  novootvoreni muzej obrtništva obitelji Sirotić gdje su imali prilike vidjeti funkcioniranje gradića s Buzeštine u kojemu se prikazuje njegovo zanatstvo, obrtništvo, trgovanje, uslužne djelatnosti, kao i društveni život ljudi s tog područja.

No, obitelj Sirotić nisu samo vlasnici muzeja, vlasnici su i Aure, jedinstvene istarske destilerije čije je središte proizvodnje smješteno u Buzetu, a u Humu Aura već duže od desetljeća ima i svoju trgovinu.

Obrtnici su imali prilike posjetiti i sami prodajni centar Aura, koji ne izlaže samo vlastite destilate nego i cjelokupnu ponudu istarskih maslinara i vinara, kao i niza manufaktura koje proizvode čokolade, voćne prerađevine, slatkiše.

Nakon veoma poučnog obilaska , svi zajedno su se uputili u Udruženje obrtnika Buzet, gdje su razgovarali o dosadašnjim međusobnim poslovnim aktivnostima i budućoj suradnji dvaju Udruženja.

Predsjednica Udruženja Sv. Ivan Zelina zahvalila se svima na odvojenom vremenu kako bi zelinskim obrtnicima pokazali neke bitne značajke obrtništva s područja Buzeta.