U restoranu Taverna u Donjoj Zelini održana je svečana Skupština povodom obilježavanja 37. godina obnovljenog rada Udruženja obrtnika Sveti Ivan Zelina. Tom su prigodom uručena priznanja ovogodišnjim dobitnicima za njihov dugogodišnji rad obrta, kao i za promicanje i razvoj obrtništva. Priznanja su se dodijelila obrtima koji ove godine obilježavaju punih 20, 25, 30, 35, 40 i 45. godina rada. Također, na svečanoj Skupštini održala se i promocija novog izdanja Kataloga obrtništva Grada Svetog Ivana Zeline i Općine Bedenice.

Katalogom želimo predstaviti obrtnike sa područja Grada Svetog Ivana Zeline i općine Bedenice građanima kako bi na najlakši i najbrži način saznali sve potrebne informacije o obrtnicima i njihovim djelatnostima. Predstavljanju ovog opširnog i temeljito obrađenog kataloga, osim skupštinara Udruženja obrtnika Sveti Ivan Zelina, prisustvovali su i cijenjeni gosti, gospodin gradonačelnik Hrvoje Košćec, predsjednik Obrtničke komore Zagreb gospodin Antun Trojnar, potpredsjednik Obrtničke komore Zagreb i predsjednik Udruženja obrtnika Zaprešić gosp. Davor Pisarović, predsjednik Udruženja trgovaca Zagreb gosp. Siniša Dobraš i izaslanica v.d. ravnateljice srednje škole Dragutin Stražimir gđa. Martina Zerec.

Nakon kratkog predstavljanja kataloga predsjednika Udruženja obrtnika Sveti Ivan Zelina  gosp. Damira Čoliga, prisutnima se obratio i predsjednik Obrtničke komore Zagreb gosp. Antun Trojnar te je tom prigodom najavio održavanje Zagrebačkog obrtničkog sajma 26. i 27. travnja 2023.godine na Zagrebačkom Velesajmu u Paviljonu 5 . Na sajmu će učenici obrtničkih i srednjih strukovnih škola zajedno s obrtnicima prezentirati razna obrtnička zanimanja učenicima sedmih i osmih razreda kako bi ih zainteresirali za upis nekog od obrtničkih zanimanja. Prisutnima se obratio i gradonačelnik gospodin Hrvoje Košćec gdje je iznio svoje pohvalno mišljenje o tiskanju kataloga i pozvao sve obrtnike grada Svetog Ivana Zeline da i nadalje, u budućnosti, nastave sa svojim marljivim i predanim radom i angažmanom s ciljem jačanja i promicanja obrtništva.