Jer da ne postoji, ne bismo ga mogli ni zamisliti. Rečenica je to koja možda i ponajbolje opisuje mladu autoricu i keramičarku Valentinu Šeb. 
U Muzeju Sveti Ivan Zelina je 22. ožujka otvorena izložba zelinske keramičarke Valentine Šeb ''Proljetna priča''. Autorica Valentina Šeb rođena je 1979. godine u Zagrebu, a odrasla u Adamovcu pokraj Zagreba. Po završetku školovanja nekoliko godina radi u struci, ali 2002. godine događa se onaj presudni trenutak i prvi susret sa glinom. Ono što je ispočetka bio hobby, postaje ubrzo i primarno zvanje. Tako 2011. godine otvara vlastiti obrt i studio, gdje je vještim radom, neumornim istraživanjem i raznolikom inspiracijom uspjela spojiti ljubav i posao. Danas Valentina Šeb radi i stvara u svom ateljeu u Svetom Ivanu Zelini. 
Valentina Šeb uglavnom izrađuje predmete od bijele gline. Razlog je što joj ona omogućava nesmetanu i šaroliku aplikaciju te je kao takva najbolja podloga za igru s bojama. Svaki predmet je ručno izrađen, vlastitog je dizajna i vizije. Veliku pažnju autorica posvećuje detaljima, što se vidi iz svakog njezinog rada. Iz njezinih radova vidljiva je i svojevrsna filozofija života, način razmišljanja i djelovanja koju autorica naziva “Odeata” - Odeata je priča o divnom putovanju, ljubavi, vještini, strpljenju, hrabrosti i ostvarenom snu. Priča o svakom trenutku koji treba živjeti punim plućima jer život je čudo.

Romana Mačković, viša kustosica
Muzej Sveti Ivan Zelina