Vrbovečko udruženje obrtnika održalo je 12. prosinca drugu sjednicu Skupštine na kojoj su sudjelovali i članovi Upravnog te Nadzornog odbora. Članovi su donijeli Plan rada i Financijski plan za 2019. godinu koji je značajno manji od prošlogodišnjeg, budući da je 2018.-ta bila godina izbora, obilježavanja 50. obljetnice Udruženja, te je održan projekt 8. Revija u slici čime su planirani prihodi i rashodi bili gotovo 30% veći od plana za 2019. godinu. Naglasak u Planu rada za narednu godinu stavljen je na obrazovanje, zapošljavanje i podizanje kompetencija zaposlenih u vrbovečkim obrtničkim radionicama. Također, planirani prihodi će biti usmjereni i na daljnje obnavljanje zgrade Obrtničkog doma. 
Gost  Skupštine bio je gradonačelnik  grada Vrbovca Denis Kralj koji je najavio mjere za obrtništvo i poduzetništvo od 1.100,000,00 kn. za start-upove,  nabavku i modernizaciju tehnologije, izlaganje na sajmovima i  sufinanciranje izrade projekata. Konkretni natječaji će biti  izrađeni u suradnji obrtnika, poduzetnika i gradskih službi. 
 
Predsjednik Komore Mirza Šabić iznio je smjernice i važnije aktivnosti Obrtničke komore Zagreb. Uz Predsjednika,  Skupštini su nazočili Marko Cesar, potpredsjednik Komore i  predsjednik UO Dugo Selo  i Zdravko Bubnić, predsjednik Udruženja prijevoznika Zagreb koji je iznio probleme svoje struke te obrazložio problem vozila za vlastit prijevoz,  a kao odgovor na problem tumačenja pojedinih stanica za tehničkih pregled vozila koja su stvorila određene probleme na  terenu, a koji nisu u skladu s ciljevima zakona i pravilnika o cestovnom prijevozu. 
Na sjednici su predstavljeni  predstavnici UO Vrbovec u tijelima OKZ-a i HOK-a,  te nagrađeni članovi vrbovečkog udruženja u 2018. godini u OKZ-u i HOK-u.