U srijedu, 22. ožujka 2017.godine u OŠ Ljubo Babić održan je još jedan sastanak sa roditeljima druge smjene učenika osmih razreda na temu profesionalna orijentacija i mogućosti upisa učenika u Srednje škole, kojemu su kao i prošli puta nazočili kao gosti sudionici predstavnici Udruženja obrtnika Jastrebarsko predsjednik Stipe Bučar i tajnica Monika Čunko, iz Prirodoslovne škole Karlovac ravnatelj Nenad Klasan i pedagoginja Jelena Radojčić, te predstavnice Srednje škole Jastrebarsko voditeljica smjene gđa. Sonja Stipanović i pedagoginja Marija Repar.

Roditelji učenika završnih razreda dobili su informacije predsjednika Udruženja Stipe Bučara o mogućnostima, kao i prednostima upisa u deficitarna zanimanja, koji je pozvao sve zainteresirane roditelje i najavio održavanje 2. Zagrebačkog obrtničkog sajma koji će se održati u periodu od 26. do 28. travnja 2017. godine na Zagrebačkom velesajmu, gdje će biti pozvane sve osnovne škole Zagreba i Zagrebačke županije s ciljem prezentacije obrtničkih zanimanja učenicima osmih razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima, te polaznicima srednjih strukovnih škola koji će biti uključeni u aktivnosti na sajmu, ako budu u mogućnosti da posjete sajam sa djecom i na licu mjesta vide samu prezentaciju struke različitih obrtničkih zanimanja.
Predstavnici Prirodoslovne škole u Karlovcu prezentirali su i roditeljima predstavili  svoje programe i zanimanja, kao i predstavnici Srednje škole Jastrebarsko.
Predsjednik Udruženja Stipe Bučar na kraju svog izlaganja konstatacijom „Budućnost je u Vašim rukama“ uz preporuku roditeljima da pravilno usmjere i podrže svoju djecu pozvao ih ukoliko imaju dodatnih pitanja da se slobodno obrate u ured Udruženja gdje će dobiti sve potrebne i detaljne informacije vezane o upisima.