Udruženje obrtnika Velika Gorica organiziralo je seminar za knjigovođe vezan uz najavljene porezne reforme i promjene u obračunu plaće, koji je održan 12.9.2023. u Udruženju obrtnika Velika Gorica, u trajanju od 9,30-13,30.

Prisutne je na početku seminara pozdravila gđa.Marina Kršek, dopredsjednica Udruženja obrtnika Velika Gorica, te ih pozvala da se u tako velikom broju odazovu i na sve druge sastanke i aktivnosti koje provodi Ceh uslužnih djelatnosti i Udruženje obrtnika V.Gorica.

Predavači iz RRiF plus d.o.o., mr.Anja Božina,ovl.rač. i  Ivan Petarčić,mag.oec. na seminaru su obuhvatili aktuakne teme i novosti za knjigovođe: Nove isplatne liste obračuna plaće, naknade za neiskorišteni godišnji odmor i otpremnine (elementi nove isplatne liste, koji sve primitci mogu činiti sastavni dio plaće, dodatci na plaću, ostali primitci i osnovna plaća, utvrđivanje plaće i iskazivanje u isplatnoj listi, iskazivanje neoporezivih primitaka na isplatnoj listi, naknada za neiskorišteni godišnji odmor, potpisnici isplatnih lista, način dostave isplatnih lista, nova isplatna lista NP1-ovršna isprava, utvrđivanje prava i isplata otpremnine te iskazivanje na isplatnoj listi za otpremninu), te Prikaz najavljene porezne reforme (promjene u obračunu plaće, novosti u Zakonu o porezu na dohodak, novosti u Zakonu o porezu na dobitak, novosti u Zakonu o PDVu, ostale bitne novosti u poreznom sustavu).