Od 3. do 6. travnja Obrtničko učilište Zagreb bilo je domaćin drugog međunarodnog sastanka partnera u sklopu europskog projekta „Business Competence in Social Management“. Na sastanku su sudjelovali predstavnici partnerskih institucija iz šest zemalja: Njemačke, Austrije, Bugarske, Slovenije, Španjolske i Hrvatske.

Nakon uvodnog govora dobrodošlice, predstavljanja novih sudionika u projektu i upoznavanja sa dnevnim redom, predstavnicima partnerskih organizacija predstavljen je cijeli EBC*L program te su se na temelju njega odredile smjernice za sadržaj sljedećeg sastanka tj. treninga u Beču. Raspravljalo se o tome koja je znanja najpotrebnije usavršavati da bi društveno orijentirane ustanove financijski uspješno poslovale i kome su unutar takvih ustanova ta znanja najpotrebnija, odnosno na koga to znanje prenijeti. Zaključeno je da su za uspješno poslovanje potrebna znanja o proizvodima, uslugama, marketingu i financijskom menadžmentu. Ciljna skupina su oni zaposlenici unutar socijalnog poduzetništva koji prvenstveno sami žele steći nova znanja, a fokus će biti na manjim društvenim organizacijama zbog njihove brojnosti i zbog toga jer je njima najpotrebnije dodatno obrazovanje i nova znanja iz područja ekonomije. Budući da je dogovoreno da će se prenositi znanja iz razine „A“ EBC*L programa - poslovna administracijska znanja, detaljniji ciljevi i financijski omjeri, troškovi i cijene, računovodstvo i poslovno pravo - zaključeno je da navedena područja treba prilagoditi potrebama. Svatko od partnera izabrao je jedno područje koje će detaljnije proučiti i dati povratne informacije na što se fokusirati u pojedinim područjima kod treninga. Cilj treninga je da se prenesu znanja koja su pojedincima potrebna za svakodnevni rad.

Nakon što su definirane potrebne smjernice i raspodjeljeni daljni zadaci po partnerima, njemački partner je prezentirao i dao kratke informacije o sličnom projektu vezanom uz socijalno područje naziva „Mechanism for Enhancement of Synergy among Enterprises and Sustainability“.

Zaključeno je među partnerima da će svaki raditi na svom dijelu posla te da će rezultati biti predstavljeni na sljedećem međunarodnom sastanku partnera koji će se održati u Beču u razdoblju od 12. do 15. lipnja. Na samom kraju sastanka, ravnatelj Obrtničkog učilišta Dražen Maksimović sudionicima je podijelio certifikate o sudjelovanju.