U petak 15. prosinca održana je zadnja ovogodišnja sjednica udruženja obrtnika Dugo Selo na kojoj je izglasan program rada i financijski plan za 2018. godinu.
Obrtnici su se složili kako je bitno organizirati cehove a da bi se to ostvarilo potrebno je organizirati obrtnike po djelatnostima. Cehovi su dužni napraviti svoj program rada. Na razini Udruženja obrtnika Dugo Selo djelovat će ukupno sedam cehova i to ceh uslužnih djelatnosti, proizvodnih djelatnosti, ceh ugostitelja, trgovaca, prijevoznika, frizera i kozmetičara te ceh intelektualnih usluga. u cilju rješavanja strukovnih pitanja organizirat će se razne edukacije i seminari za obrtnike.

Obrtnici su prepoznali i važnost strukovnog obrazovanja kao i njeno licenciranje. Te su stoga odlučili posvetiti pažnju manifestaciji „Želim biti majstor“ koja se svake godine tradicionalno održava kao promocija obrtničkih zanimanja. Obrtnici su istaknuli kako će nastaviti promidžbu upisa za obrtnička zanimanja i to sa svim školama na području Dugog Sela, Brckovljana i Općine Rugvice. Naglasili su i to kako je bitno da obrtnička zanimanja ostanu u centru pozornosti a razlog je pripremanje učenika za buduća zanimanja kroz praktičnu nastavu koja bi im osigurala određena znanja te bi na taj način pripomogli da učenici budu što konkurentniji na tržištu rada. udruženje je odlučilo da će pomoći učenicima kroz savjete u izboru zanimanja a samim time će im omogućiti pohađanje praktične nastave. Udruženje je prepoznalo i moć cjeloživotnog obrazovanja a posebice educirati stručne učitelje-majstore posebice što se tiče informatičke pismenosti i znanja u primjeni novih tehnologija a ono najvažnije kako dobro napisati projekt za ostvarivanje poticajnih sredstava.

Prepoznali su i važnost promicanja obrtništva a najbolji način putem kojeg se to može ostvariti su sajmovi. Plan Udruženja je poticanje obrtnika da izlažu na Dugoselskom sajmu obrtništva i poduzetništva koje bi se trebalo održati od mjeseca svibnja do mjeseca rujna i to svaku prvu subotu u mjesecu od 9-12 sati u Kolodvorskoj ulici. Ključ im je poticanje obrtnika i na regionalnim sajmovima.
Što se tiče informatizacije novost je slanje obavijesti i poziva obrtnicima putem SMS poruka preko programa AIDA- hrvatske obrtničke komore.
Gradonačelnik Grada Dugog Sela Nenad Panian obrati se obrtnicima te je rekao da je predviđen iznos od 960 000, 00 kuna za gospodarsku djelatnost dio za obrtnike a dio za male poduzetnike a obećao im je i nove štandove od Grada a rekao je i to kako su njegova vrata kao i vrata njegovih suradnika uvijek otvorena za obrtnike a spomenuo je i suradnju s EU projektantima.
Obrtnicima se obratio i predsjednik obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić rekao je kako je zadovoljan suradnjom sa svim lokalnim samoupravama te je istaknuo da će pružiti potporu svim obrtnicima na području Dugog Sela i okolice. Istaknuo je i zadovoljstvo planiranim sajmovima.

Predsjednik Udruženja obrtnika Grada Zagreba Antun Trojnar istaknuo je kako se svi obrtnici moraju zajedno poticati kako bi ojačali svoj rad te je obećao potporu svim obrtnicima.
Potpredsjednik Obrtničke komore Zagreb i predsjednik Udruženja obrtnika Vrbovec Ivan Leščić koji je također pohvalio inicijativu održavanja sajma te je ponudio uzajamnu suradnju. Osvrnuo se na sastanak koji je bio održan a tema je bila pametne županije te je rekao kako taj projekt kreće u proces sljedeće godine.
Za sam kraj obratio se i predsjednik Udruženja obrtnika Marko Cesar koji se zahvalio prisutnima na dolasku te im poželio uspješnu Novu godinu.