Udruga proizvođača marke kiselog zelja Laktec s područja grada Svetog Ivana Zeline, a čiji je predsjednik Mario Kelebuh, organizirala je 16 po redu Sarmijadu na kojoj je po prvi puta sudjelovalo i Udruženje obrtnika Sveti Ivan Zelina.

Sarmijada je svojevrsni festival hrane od kiselog zelja, na kojem se okupljaju natjecatelji s područja cijele Zagrebačke županije, koji odmjeravaju svoje kulinarske snage i umijeće. Natjecatelji imaju zadatak pripremiti sarmu i jelo po izboru čiji je glavni sastojak moralo biti kiselo zelje “Laktec”, inače poznata delikatesa zelinskoga kraja i istaknuta robna marka Zagrebačke županije. Konkurencija je velika, a o pobjedniku odlučuje stručni žiri. Sudjelovalo je 10 tročlanih ekipa u kuhanju sarme i drugih delicija sa kiselim zeljem.

Udruženje obrtnika imalo je svoju ekipu u kuhanju jela u sastavu Damir Dananić, Ljiljana Blažic i Jelena Kamenarić.

Ekipa UO Sv. Ivan Zelina je veoma uspješno odradila svoj posao predstavljajući svoje Udruženje, te su osvojili 3. mjesto u kategoriji „Najbolje sarme“  i 1. mjesto u kategoriji „Druga jela po izboru od kiselog zelja“ .

Udruženje je imalo i svoju predstavnicu u stručnom žiriju za ocjenjivanje jela, gospođu Gordanu Munjaković, predsjednicu UO Sv. Ivan Zelina u protekla dva mandata.

Kao gost od strane organizatora , na Sarmijadi je također prisustvovao i predsjednik Udruženja gospodin Damir Čolig.

Ovim putem, želimo izraziti veliko hvala vlasniku obrta Ivanu Škledaru i njegovom obrtu „MILEK“ medičarsko-svječarski obrt koji je donirao svoja prekrasna licitarska srca i time sudjelovao u izradi poklon košara za nagrađene natjecatelje.

Nadamo se, i vjerujemo, da ćemo i sljedeće godine sudjelovati na Sarmijadi , te ćemo pokušati opet uspješno predstaviti svoje Udruženje kako smo to odradili i ove godine.