Udruga proizvođača marke kiselog zelja Laktec s područja grada Svetog Ivana Zeline, a čiji je predsjednik Mario Kelebuh, organizirala je 17 po redu Sarmijadu na kojoj je sudjelovalo i Udruženje obrtnika Sveti Ivan Zelina.

Sarmijada je svojevrsni festival hrane od kiselog zelja, na kojem se okupljaju natjecatelji s područja cijele Zagrebačke županije, koji odmjeravaju svoje kulinarske snage i umijeće. Natjecatelji imaju zadatak pripremiti sarmu i jelo po izboru čiji je glavni sastojak moralo biti kiselo zelje “Laktec”, inače poznata delikatesa zelinskoga kraja i istaknuta robna marka Zagrebačke županije. Konkurencija je velika, a o pobjedniku odlučuje stručni žiri. Sudjelovalo je 11 tročlanih ekipa u kuhanju sarme i drugih delicija sa kiselim zeljem.

Udruženje obrtnika Sveti Ivan Zelina i ove je godine imalo svoju ekipu u kuhanju jela u sastavu Damir Dananić, Gordana Forko i Jelena Kamenarić.

Iako nisu odnijeli nagrade u kuhanju sarme i drugog jela od kiselog zelja, kao što je to bilo prošle godine, ekipa UO Sv. Ivan Zelina je veoma uspješno odradila svoj posao predstavljajući svoje Udruženje, jer ipak važno je sudjelovati i razmijeniti iskustva sa drugim natjecateljima.

Kao gost od strane organizatora , na Sarmijadi je također prisustvovao i predsjednik Udruženja gospodin Damir Čolig, a među uvaženim gostima bili su i gradonačelnik grada Svetog Ivana Zeline gospodin Hrvoje Koščec, saborski zastupnik gospodin Davor Bernardić , te pročelnik Upravnog odijela za poljoprivredu, šumarstvo  i ruralni razvoj Zagrebačke županije gospodin Josip Kraljičković.

Nadamo se, i vjerujemo, da ćemo i sljedeće godine sudjelovati na Sarmijadi , te ćemo pokušati opet uspješno predstaviti svoje Udruženje kako smo to odradili ovih godina.