Pozivamo Vas na besplatnu radionicu "Izazovi planiranja prijenosa poslovanja" radionicu za obrtnike i poduzetnike koja će se održati u utorak, 17. ožujka 2020. od 14 do 16 sati. 
 
Prijenos poslovanja jedno je od najvažnijih područja kojem svaki poduzetnik u svom poslu treba posvetiti maksimalnu pažnju. Posebno je to važno u obiteljskim tvrtkama kada se poslovanje prenosi sa jedne na drugu generaciju. Stoga, planiranju prijenosa poslovanja potrebno je pristupiti pravovremeno kako bi se izbjeglo donošenje odluka o budućnosti poduzeća pod pritiskom iznenadnih i nepredvidivih okolnosti.
 
Ova radionica namijenjena je vlasnicima malih i srednjih poduzeća i obrta bez obzira planiraju li prenijeti poduzeće/obrt na obiteljske nasljednike, prodaju ili neko drugo rješenje.
 
Na radionici saznajte:
  1. Što je „prijenos poslovanja“ (business transfer)?
  2. Zašto je prijenos poslovanja kritična faza razvoja poduzeća?
  3.  Nasljeđivanje, prodaja i druge opcije prijenosa poslovanja poduzeća
  4. Faze u procesu prijenosa poslovanja
  5. Najčešći izazovi prijenosa poslovanja na primjerima iz prakse
 
Cilj radionice je pomoći vlasnicima malih i srednjih poduzeća i obrta u planiranju budućnosti poduzeća nakon njihovog umirovljenja. Tijekom radionice govorit će se o mogućim rješenjima prijenosa poslovanja, te kako odabrati najbolje rješenje – za vlasnika, obitelj, poduzeće i zaposlenike.
 
Radionica će se održati u utorak, 17. ožujka 2020. u Udruženju obrtnika Samobor u trajanju od 14:00 do 16:00 sati.
 
Radionica je besplatna, ali zbog ograničenog broja mjesta potrebno je izvršiti prijavu na uo.samobor@hok.hr najkasnije do 13. ožujka 2020. godine.
 
Predavači:
 
  • Dr.sc. Mirela Alpeza, direktorica je CEPORa – Centra za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva, koji od 2009. godine aktivno prati i aktualizira problematiku obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja u Hrvatskoj. Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku nositeljica je kolegija „Obiteljsko poduzetništvo“ i „Transfer poslovanja u malim i srednjim poduzećima“, te autorica minivodiča za poduzetnike pod nazivom „Prijenos poslovanja“, publiciranom u sklopu EU projekta „BizImpact II“. Zajedno s timom iz CEPORa Mirela Alpeza pokrenula je niz inicijativa čiji je cilj pružanje podrške u razvoju obiteljskih poduzeća, s posebnim naglaskom na izazove prijenosa poslovanja: Centar za obiteljska poduzeća i prijenos poslovanja (CEPRA), istraživanje Business Transfer Barometar – Hrvatska, Forum obiteljskih poduzeća i dr
  • Nikola Oršanić je konzultant s više od 15 godina poduzetničkog iskustva u više projekata. Prodajom vlasničkih udjela u tri pravna subjekta stječe početno razumijevanje i iskustvo u prijenosu poslovanja. Dodatnim edukacijama u Hrvatskoj i inozemstvu u području poslovnog posredovanja odlučuje iskoristiti svoje dugogodišnje iskustvo te usmjeriti se na podršku mikro i malim tvrtkama u pripremi za prijenos vlasništva, procjenu vrijednosti te vođenje kompletne transakcije, a zainteresiranim kupcima nudi podršku kod pronalaženja željenog poslovnog subjekta kao način ulaska u poduzetništvo ili investiciju.