Nakon  predstavljanja sekcija iz sastava  Ceha građevinsko uslužnih djelatnosti na 49. MOS Celje,  s ciljem ostvarivanja poslovne suradnje, zagrebački obrtnici su se predstavili na Jadranskom sajmu u Budvi kojeg su u organizaciji Udruženja obrtnika grada Zagreba i Sekcije instalatera grijanja i klimatizacije posjetili članovi Sekcije zajedno s kolegama plinoinstalaterima, dimnjačarima, vodoinstalaterima te poslovnim partnerima,od 22.-24. rujna ove godine.

Jadranski sajam je smješten na atraktivnoj lokaciji u Budvi u  turističkom i poslovnom centru Crne Gore, a objedinjuje  : 38. Sajam građevinarstva, 11. Sajam vode – vodovodi – sanitarne tehnologije te 4. Sajam energetike.
U zatvorenom prostoru u dvije hale, površine 3.000 m2 posredstvom specijaliziranih sajamskih platformi predstavilo se 114  direktnih i indirektnih izlagača iz 11 zemalja: Crne Gore, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Republike Češke, Njemačke, Austrije, Italije,  i Kosova. Karakteristika ovakvih događanja je sudjelovanje  izlagača u rasponu od malih individualnih proizvođača do velikih tvrtki.

Na programu drugog dana  sajma, termin  od 13.00-14.00 sati bio je rezerviran za biznis forum s obrtnicima Grada Zagreba.  Siniša Grabarević, pročelnik Sekcije instalatera grijanja i klimatizacije pozdravio je domaćine u ime predsjednika UOGZ i zagrebačkih obrtnika  te zahvalio gospođi Radmili Kankaraš, šefici kabineta izvršnog direktora i gosp. Đorđu Đokiću, projekt menadžeru, na organizaciji i prilici da zagrebački obrtnici razmjene iskustva i ostvare poslovnu suradnju s kolegama i partnerima iz drugih zemalja.

Prisutnima je predstavio kolege iz sekcije dimnjačara, vodoinstalatera, plinoinstalatera, inst.grijanja i klim., a domaćine pozvao da uzvrate posjet Hrvatskoj i  pridruže im se na II. Obrtničkom sajmu sljedeće godine.