U petak 1.rujna 2017. održan je radni sastanak predstavnika Udruženja obrtnika Velika Gorica i Udruge umirovljenika Grada Velike Gorice. O mogućnosti zajedničke suradnje razgovrali su predsjednik Udruženja obrtnika Vlado Mikulčić i predsjednik Udruge umirovljenika Josip Pokas sa tajnikom Zlatkom Sedmakom.
Predsjednik Udruženja Vlado Mikulčić predložio je da se putem Cehova Udruženja pokušaju organizirati prigodni popusti zainteresiranih obrtnika za velikogoričke umirovljenike.
Obzirom  da je financijska situacija koja je za većinu umirovljenika nažalost problem s kojim se svakodnevno susreću, Udruga nastoji pronaći načine kako bi svojim članovima organizarala razne pogodnosti i olakšala im financijsku situaciju.
Od strane Udruge umirovljenika predloženo je organiziranje tematskih radionica interesantnih njihovim članovima, u suradnji s Udruženjem obrtnika.
Zaključno su se svi složili kako je od velike važnosti uključiti se u rad Udruge umirovljenika, obzirom da u konačnici svi građani nakon odlaska u mirovinu zaslužuju da im se omogući mjesto i okruženje sa sadržajima u kojem će provoditi svoje umirovljeničke dane te koliko je u mogućnosti svih nas, da im se omogući bolji i kvalitetniji život.