Dana 05.05.2016. godine u prostoru Udruženja obrtnika Ivanić Grad održala se prezentacija tvrtke CROS d.o.o. za sve frizere, kozmetičare i pedikere sa područja Grada Ivanić Grada, općine Križ i Kloštar Ivanić.

Na prezentaciji su prisutne dobile informacije o pratećoj dokumentaciji vezano uz zbrinjavanje otpada, broju potrebnih spremnika i načinu odvoza, te je predstavnik tvrtke odgovorio na sve  ostale upite , neke obrtnice  uključile su se u program „Artifex“ kako bi ostvarile određene benefite.

Također od 21.03.-24.03. i 10.5-13.5.2016 održale su se radionice „Kako postati poduzetnik“ financirane od strane Zagrebačke  županije. Polaznici radionica bili su učenici  Srednje škole Ivan Švear iz Ivanić-grada koji su sudjelovali u projektu IN poduzetnik  i prikupili najviše anketa od obrtnika i poduzetnika. Cilj radionica je upoznati buduće potencijalne poduzetnike i  početnike s osnovnim poduzetničkim znanjima kroz program EBC*L  koji je međunarodno priznati standard iz područja poduzetničkog poslovanja, te su na njemu temeljene radionice koje je provodilo Obrtničko učilište.

Obrtnici i učenici koji su sudjelovali na radionicama dobili su priliku polagati ispit EBC*L –a, kako bi stekli međunarodni certifikat Stupnja A EBC*L-a u Obrtničkom učilištu koje je od 01.01. 2016. godine postalo nacionalni predstavnik EBC*L –a za Hrvatsku.