EU projekti

Prijavitelj projekta je Obrtničko učilište – ustanova za obrazovanje odraslih, a partneri na projektu su SELECTIO d.o.o. za upravljanje ljudskim potencijalima, ODRAZ – Održivi razvoj zajednice, Hrvatska obrtnička komora – Obrtnička komora Zagreb teRazvojna agencija Zagreb – TPZ d.o.o. (Zagrebački inovacijski centar d.o.o.)
Vrijednost projekta je 998.566,77 kn, a predviđeno vrijeme trajanja projekta je 2 godine (14.5.2018.-14.5.2020.)
Cilj projekta je povećanje zapošljivosti žena kroz projektne aktivnosti koje obuhvaćaju uspostavu prilagođenih usluga aktivnog traženja posla u novoosnovanom klubu za zapošljavanje. 60 nezaposlenih žena sudjelovat će u programu podrške i osnaživanja kroz individualna i grupna savjetovanja te motivacijske i komunikacijske radionice. 
Uz navedeno, projekt je usmjeren na razvoj i provedbu 3 prilagođena i inovativna programa obrazovanja za nezaposlene žene  – program osposobljavanja za poslove masera, za poslove uljepšavanja i njege noktiju te za poslove vizažista. Sudjelovat će također u start-up akademiji uz osigurano mentoriranje u svrhu (samo)zapošljavanja.

 

Aktivnost mobilnosti pod nazivom „Apprenticeship-step forward in crafts“ provedena je u razdoblju 06.-12.11.2011. godine u Padovi s partnerom CNA, Nacionalnom konfederacijom obrtnika iz Padove.

PROGRAM CJELOŽIVOTNO UČENJE-POTPROGRAM LEONARDO DA VINCI
PROJEKT MOBILNOST, „BETEMEFA-Better Teaching Methods For Accountants“
Frankfurt 10.-16.11.2013.
Partner: Kroatische Wirtschaftsvereinigung e. V.

Na temelju višegodišnje suradnje Udruženja obrtnika grada Zagreba (Sekcija frizera i kozmetičara) i Obrtničke komore Zagreb (Ceh frizera i kozmetičara) s Confartigianato Vicenza, putem održanih sastanaka i provedenih edukativnih aktivnosti u posljednje dvije godine, pokrenuta je inicijativa za daljnom suradnjom sektora ljepote, kojim će se razmijeniti iskustva i prenijeti primjeri dobre prakse uz naglasak na obrazovne potrebe i rad na siguran način.

Aktivnost Partnerstva pod nazivom „Business Competence in Social Management“, traje 2 godine (do lipnja 2014. godine). Projekt se provodi u sklopu Programa cjeloživotnog učenja Leonardo da Vinci, za čiju je provedbu i nadzor odgovorna Agencija za mobilnost i programe EU.

Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je u 2012. godini projekt mobilnosti pod nazivom „CAN MAS“ koji će se provesti od 21.-27.05.2013. godine u Beču s partnerom Gesundheitsakademie.

PROJEKT „CRO FUTURE“ - MOBILNOST UČENIKA u sklopu Programa cjeloživotnog učenja - Leonardo da Vinci (strukovno obrazovanje)
Nositelj projekta je Hrvatski gospodarski savez iz Frankfurta s kojim obrtnički komorski sustav i Učilište ostvaruju kvalitetnu suradnju već nekoliko godina.

„Croatian Experience in England“ je projekt mobilnosti odobren Obrtničkom učilištu za 15 dana mobilnosti u Plymouthu.

ECO

Traditional Techniques for Construction and Landscape Sectors
Cilj projekta: Ovim partnerstvom želimo odgovoriti na potrebe tržišta rada putem istraživanja, skupljanja, razmjene i učenja o tehnikama održive izgradnje zgrada i uređenja pejzaža.

EU projekt Udruženja obrtnika grada Zagreba „EUPROCROB“
U saklopu Programa za cjeloživotno učenje UOGZ su odobrena sredstva za provođenje projekta mobilnosti u kojem sudjeluju stručnjaci u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju iz djelatnosti kozmetike.

Stranice