Novosti

Novosti

HZZ nadograđuje aplikaciju – prijava zahtjeva bit će moguća od 17. travnja

Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) obavijestio je korisnike da će zbog nadogradnje aplikacije prijava zahtjeva biti moguća od 17. travnja. Nadogradnja aplikacije omogućit će:

-    predaju JOPPD broja i popisa radnika koji su za ožujak dobili potporu

-    pregled do sada predanih zahtjeva

-    dopunu zahtjeva sa...

Novosti
Novosti

Upute za Upute za obračun plaće u vrijeme pandemije uzrokovane koronavirusom

Hrvatska obrtnička komora za svoje članove izradila je upute za obračun plaće za vrijeme pandemije uzrokovane korona virusom (COVID 19).

U dokumentu možete saznati:

Novosti

Uvažen prijedlog Hrvatske obrtničke komore - Ministarstvo državne imovine otpisat će zakupninu obrtnicima koji odgovaraju kriterijima

Danas su doneseni kriteriji za otpis zakupnine obrtnicima koji obrt obavljaju u nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske.

S obzirom da veliki dio troškova hladnog pogona otpada na fiksne troškove zakupa prostora, Hrvatska obrtnička komora tražila je Ministarstvo državne...

Novosti

Pomoć Obrtničke komore Zagreb i Udruženja prijevoznika Zagreb i dalje pristiže za Čučerje

Građani naselja Čučerja teško su materijalno stradali u potresu koji je pogodio Zagreb 22.3.2020. i dalje se teško snalaze u ovoj situaciji, stoga  Obrtnička komora Zagreb sa svim svojima Udruženjima pomaže od prvog dana.

Pomoć za naše sugrađane i dalje pristiže, a vrijedni obrtnici pomažu koliko god mogu, danas se...

Novosti

Hrvatski zavod za zapošljavanje uvažio prijedloge HOK-a

Sukladno zahtjevima Hrvatske obrtničke komore upućenim Hrvatskom zavodu za zapošljavanju 02. travnja 2020. godine, uz podršku drugih gospodarskih asocijacija, Upravno vijeće Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje danas je donijelo nekoliko važnih odluka.

1. Uvažen je zahtjev Hrvatske obrtničke komore da se svim obrtnicima koji su bili primorani...

Novosti

VAŽNO! HZZ promijenio rok prijave za dodjelu potpore za ožujak – rok je 7. travnja do 23:59

Hrvatski zavod za zapošljavanje danas je obavijestio korisnike da je rok za dodjelu potpore 7. travnja do 23:59 sati.

Novosti

Pojašnjenje Upute za vozače teretnih vozila o kretanju bez e-Propusnice

Stožer Civilne zaštite RH dao je pojašnjenje Upute za kretanje vozača teretnih vozila u tuzemnom i međunarodnom transportu. Prema Uputi, vozači teretnih vozila u tuzemnom i međunarodnom transportu mogu se kretati bez e-Propusnica jedino ako se nalaze u teretnom vozilu dok obavljaju prijevozničku djelatnost i ukoliko kod sebe imaju:

Novosti

Uputa za vozače teretnih vozila o kretanju bez ePropusnice

Stožer Civilne zaštite RH donio je Uputu Ravnateljstvu policije RH za kretanje vozača teretnih vozila u tuzemnom i međunarodnom transportu. Prema Uputi, vozači teretnih vozila u tuzemnom i međunarodnom transportu mogu se kretati bez e-Propusnica jedino ako se nalaze u teretnom vozilu dok obavljaju prijevozničku djelatnost i ukoliko kod sebe imaju jedan od sljedećih dokumenata:

•    CMR
...

Novosti

COVID 19- Zajam za obrtna sredstva HAMAG BICRO-a

U okviru mjera pomoći gospodarstvu povezanih s posljedicama pandemije COVID19, HAMAG BICRO aktivira i mjeru mogućnosti prijave na ESIF zajam za obrtna sredstva uz značajno manje dokumentacije i pripremljen obrazac Poslovnog plana kroz pitanja na dvije stranice, čime se značajno skraćuje vrijeme pripreme zahtjeva, a HAMAG-u se omogućava jednostavnija i brža obrada.

Razlika u odnosu na dosadašnji Program ESIF Mikro zajmova za...

Stranice

Pretplati se na Novosti - Feed