Novosti

Novosti

Prijava dohotka od zajedničke djelatnosti (Obrazac DOH-Z)

Zakonom o obrtu predviđena je mogućnost obavljanja djelatnosti u kojoj sudjeluje više supoduzetnika u tzv. zajedničkom obrtu (čl. 33-35 Zakona o obrtu).

Najave

[Prijave] Izlaganje na 11. Međunarodnom sajmu poduzetništva i obrta GRAPOS EXPO u Gračanici 2020.

Hrvatska obrtnička komora organizira i s 50% troškova standardno uređenog izložbenog prostora sufinancira kolektivan nastup članova HOK-a na 11. Međunarodnom sajmu poduzetništva i obrta GRAPOS EXPO u Gračanici 2020., koji će biti održan od 24. do 27. ožujka 2020. godine. Međunarodni sajam u Gračanici jedna je...

Novosti iz udruženja

Na 12. sjednici Upravnog odbora Udruženja uručene zahvalnice jaskanskim sudionicima Obrtničkih sportskih igara

Udruženje obrtnika Jastrebarsko održalo je 12. sjednicu Upravnog odbora uz prisutnost članova Nadzornog odbora, u ponedjeljak, 13. siječnja pod predsjedanjem predsjednika Stipe Bučara, koji se u svom izlaganju osvrnuo na provedene aktivnosti Udruženja od prošle sjednice do danas te najavio brojne aktivnosti u...

Novosti

Prijavite se u Tokić program vjernosti ostvarite vrijedne Artifex popuste!

Artifex partner Tokić d.o.o. obavještava sve korisnike programa Artifex o novom načinu ostvarivanju Artifex popusta. 

Redovnim članovima OKZ Tokić d.o.o. omogućuje do 25% popusta na više od 80% artikala iz svoga asortimana uz korištenje “Tokić kartice vjernosti” na blagajnama poslovnica društva TOKIĆ d.o.o.

Novosti

Pojačani nadzor Porezne i Carinske uprave

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će nadzore fiskalizacije u razdoblju od 16. – 22.1.2020. godine na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni...

Novosti

Godišnji obračun poslovanja obveznika poreza na dohodak za 2019. godinu

Podsjećamo da se bliži zakonski rok predaje godišnje prijave poreza za obveznike poreza na dohodak za 2019. godinu. Godišnja porezna prijava za 2019. godinu predaje se na obrascu DOH nadležnoj ispostavi Porezne uprave osobno ili putem sustava e-porezne.

Rok za podnošenje godišnje porezne prijave za 2019. godinu na Obrascu DOH je do...

Najave

[Grad Zagreb] Javni natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora

Na službenim stranicama Grada Zagreba objavljen je Javni natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora. Tekst oglasa dostupan je na OVOJ POVEZNICI.
 
Prijava se podnosi na Obrascu ponude/prijave na javni natječaj, koji je prilog, odnosno sastavni dio...

Objave iz medija

[VIDEO] Prilog Zagrebačke panorame o Zagreb Crafts Shop-u

Televizijska ekipa Zagrebačke panorame posjetila je Zagreb Crafts Shop i provjerila kakve suvenire skrivaju police Zagreb Crafts Shop-a. 

Video prilog: 

...

Novosti

Pojačani nadzor Porezne i Carinske uprave

Kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje.

Obavještavamo porezne obveznike da u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom još intenzivnije nastavlja...

Novosti

Obrtnici se nisu dužni upisati u EU Business Register 2020/2021

Podsjećamo obrtnike da budu oprezni u postupanju s ponudama za objavu njihovih podataka u različitim „registrima“. Posljednja u nizu takvih ponuda jest i ona za upis u EU Business Register 2020/2021. Molimo obratite pažnju da se ne radi o obvezi nego o ponudi.

Stranice

Pretplati se na Novosti - Feed