Žuti klik- nova internetska trgovina Hrvatske pošte

Žuti klik – trgovina koja ispunjava sve želje
Internetska trgovina Hrvatske pošte

Hrvatska pošta temeljem razvojne strategije Pošta2022. ima u fokusu unaprjeđenje poslovnih procesa i uvođenje inovacija vodeći se imperativom kvalitete. Uvođenje inovacija i digitalizacija su za Hrvatsku poštu među najvažnijim strateškim ciljevima, stoga je pokretanje internetske trgovine Žuti klik prije nešto više od dvije godine bio jedan od važnijih koraka u ostvarenju ovog cilja. 

Stalnim širenjem ponude, akcijama i atraktivnim cijenama internetska trgovina Hrvatske pošte privlači sve veći broj kupaca. Više od sto tisuća njih kupuje na Žutom kliku, a mogu birati između 30 -tak tisuća proizvoda podijeljenih u dvanaest kategorija, od bijele tehnike i televizora, do alata, sportske opreme, kozmetike ili proizvoda hrvatskih OPG-ova. Sve bogatija ponuda izravno doprinosi i povećanju prodaje. Tako je broj narudžbi u prvih osam ovogodišnjih mjeseci povećan za 67%, dok je ukupan promet više nego udvostručen u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. 
Kupnja na Žutom kliku stalno raste, a Hrvatska pošta osluškuje potrebe svojih korisnika i prema njima prilagođava usluge koje im nudi. Naša internetska trgovina iz mjeseca u mjesec kupcima priprema brojne promotivne ponude, a prati i inozemne trendove pa je tako održana Single's Day promotivna ponuda te akcije za Black Friday kao i Cyber Monday.  

Specifičnost u ponudi Žutog klika je kategorija „Klikni na domaće – proizvodi naših sela“ sa širokom paletom proizvoda hrvatskih OPG-ova. Jedan od najpopularnijih artikala iz te kategorije je originalni lički krumpir sa zemljopisnim podrijetlom. Hrvatska pošta, kao društveno odgovorna tvrtka, time približava male poljoprivredne proizvođače kupcima diljem Republike Hrvatske, potiče ruralni razvoj te pomaže OPG-ovima u plasmanu domaćih proizvoda. Svim OPG-ovima Hrvatska pošta nudi kompletno rješenje za internetsku prodaju (Žuti klik) i distribuciju proizvoda, kao i korisničku podršku. Mali poljoprivrednici tako se mogu usredotočiti na ono što najbolje znaju – proizvodnju vrhunskih domaćih proizvoda. Kategorija OPG-ovih proizvoda vrlo je brzo prepoznata i prihvaćena, što potvrđuje da kupci sve više traže kvalitetne domaće proizvode.
Osim po ponudi i povoljnim cijenama, kupci prepoznaju Žuti klik i po tome što je on jedina domaća internetska trgovina s vise kanalnom prodajom (web trgovina, poštanski uredi i kontaktni centar) te i dalje ima besplatnu dostavu u 1016 poštanskih ureda po cijeloj Hrvatskoj.