Forum zagrebačkih ugostitelja okupio najutjecajnije ugostitelje i turističke djelatnike grada Zagreba

Udruženje ugostitelja Zagreb i ove je godine organiziralo jednu od najznačajnijih manifestacija struke pod nazivom "Forum zagrebačkih ugostitelja 2019." koja se održava 13. studenoga 2018. u Zagrebu u hotelu Esplanada. Forumu, okupljalištu najutjecajnijih ugostitelja i turističkih djelatnika grada Zagreba, nazočili su i predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb, Franc Letica te predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr. sc. Mirza Šabić. Predsjednik Šabić je u svom uvodnom govoru dao podršku održavanju  Foruma te pohvalio organizaciju. 

Središnja tema ovogodišnjeg velikog okupljanja ugostitelja je sagledati stanje u zagrebačkom i hrvatskom ugostiteljstvu s naglaskom na izazove ljudskih potencijala i probleme s porezima i davanjima, upozoriti na aktualne izazove i mogućnost njihovog rješavanja u suradnji s nadležnim institucijama, analizirati trendove u ugostiteljstvu te ponuditi prijedloge za podizanje kvalitete ugostiteljske usluge i pozicioniranje Zagreba kao gastronomske i turističke destinacije.

Na  Forumu zagrebačkih ugostitelja održavaju se i panel rasprave na kojima će sudjelovati brojni stručnjaci iz područja turizma, gastronomije, ekonomije i porezne regulative, moderatorica rasprava je Sandra Križanić. Upravo prva rasprava, naziva  „Trendovi u ugostiteljstvu“ tematizirat će razvoj zagrebačke ugostiteljske djelatnosti, odnosno važnost manifestacija u Zagrebu za njegov turistički razvoj i položaj hrvatske metropole u okviru europskog turizma. O potencijalima grada Zagreba raspravljat će se na drugoj  panel raspravi: „Zagreb prijestolnica gastronomije 2020“. 

Nakon panela održat će se konferencija za novinare i svečana dodjela priznanja uz sudjelovanje Tončija Glavine, državnog tajnika Ministarstva turizma, Drage Prgometa, predsjednika Gradske skupštine grada Zagreba, Dragutina Ranogajeca, predsjednika Hrvatske obrtničke komore i Franza Letice, predsjednika Udruženja ugostitelja Zagreb.

Već tradicionalno, Forum ugostitelja uvijek pripremi bogati gastro program. Kroz prezentaciju autohtonih jela i gastronomske ponude Grada Zagreba, posjetitelji Foruma dobit će priliku okusiti najbolje od renomiranih zagrebačkih ugostitelja. Kruna svega bit će prezentacija kolekcije izvornih stogodišnjih jelovnika zagrebačkih restorana čime se želi dočarati bogata tradicija koja živi i danas.

Zagrebački obrtnik, Miljenko Vuk, vlasnik obrta Vuk Leather, na ovogodišnjem Forumu izlaže prigodne proizvode za ugostitelja