Grad Zagreb i OKZ partneri 46. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu

Pročelnica Mirka Jozić otvorila 46. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije Sajam šljive"
 
U Gradačcu je 28. kolovoza 2019. godine, otvoren 46. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije „Sajam šljive“ na kojem sudjeluje oko 310 izlagača iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja. Gradačac je grad uspješnih i poznatih ljudi, te je trenutno centar cijele regije za šljivu i prehrambene proizvode, sajam u Gradačcu se održava do 31. kolovoza. U četiri dana sajma organizirane su prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz sektora proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava. Također, održat će se i niz okruglih stolova, kolektivnih izložbi i prezentacija programa iz područja poljoprivrede i poslovanja. 
Sajam je održan pod glavnim sponzorstvom Obrtničke komore Zagreb i Grada Zagreba, a ove godine sajam je svečano otvorila Mirka Jozić,  izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića koja je u svom  govoru pozvala proizvođače koji ove godine izlažu na sajmu u Gradačcu da dođu i nađu svoje mjesto i na sajmovima u gradu Zagrebu. Zahvalila se na odličnoj organizaciji te navela važnost sajma koji omogućuje promociju poljoprivredne proizvodnje te jačanje konkurentnosti tržišta. 
 
 
Sajmu su ispred Obrtničke komore prisustvovali predsjednik OKZ dr.sc. Mirza Šabić, potpredsjednik Antun Trojnar, predsjednik Udruženja obrtnika Vrbovec Ivan Leščić, predsjednik Udruženja obrtnika Dugo Selo Marko Cesar, predsjednik Udruženja prijevoznika Zagreba Zdravko Bubnić. U ime Grada Zagreba prisustvovala je izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić
 
I ove godine sajam je privukao mnoge uvažene goste, pa su sajam posjetili i predsjednik Obrtničke komore Federacije BiH Željko Babić, predsjednik Vlade Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović, predsjednik Vlade Sarajevskog kantona Adem Zolj, bivši predsjednik Republike Hrvatske Stipe Mesić.  
Na sajmu izlažu i obrtnici Obrtničke komore Zagreb: 
 
1. Liktin Preseka vl. Ivan Leščić – proizvodi od metala, gume i plastike
2. Megas Vrbovec vl. Tomislav i Alen Abramović   -poljoprivredni strojevi i elem. za građevinarstvo
3. PTO GEM GRUBEŠIĆ vl. Miljenko Grubešić – proizvodi od inoxa za ugostiteljstvo i prehrambenu industriju
4. HIDROSPOJ Vrbovec  vl. Zdravko Sohora – izrada hidrauličnih cilindara i visokotlačnih instalacija
5. Studio – Sprint  vl. Damir i Julijana Pavešić - nadogradnja specijalnih strojeva, prikolica i prodaja
6. SMID trgovački obrt vl. Mirjana Strancarić      Proizvodnja hrane
7. OPG Branko Kovačić- sirupi sokovi i likeri od bobičastog vića
8. OPG Martina Hukavec – bučino ulje