Grad Zagreb podržava obrtnike u nastojanjima vezanim za zakup poslovnih prostora u državnom vlasništvu

U petak, 20. rujna 2019.godine,  gradonačelnik Milan Bandić i pročelnica Mirka Jozić održali su sastanak s predsjednikom OKZ-a dr.sc. Mirzom Šabićem i potpredsjednikom Antunom  Trojnarom. Između ostaloga, raspravljalo se o najaktualnijoj temi za obrtnike Grada Zagreba vezanoj uz zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske.  

Grad Zagreb razumije nastalu situaciju te podržava obrtnike u nastojanjima da se senzibilizira razumijevanje za  visinu zakupnine poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske namijenjenih obrtima. Gradonačelnik Bandić naglasio je da će jedna od prioritetnijih točaka u skorim razgovorima Grada Zagreba i Vlade Republike Hrvatske biti i zaključivanje sporazuma o korištenju poslovnih prostora između Grada Zagreba i Republike Hrvatske, te samim time pitanje zakupa poslovnih prostora ulazi u strateški plan za obrtnike. 

Osim o ovim temama, raspravljalo se i o drugim aktualnostima vezanim obrtnike i obrtnička zanimanja- organizacija 5. Zagrebačkog obrtničkog sajma, organizacija Obrtničkog foruma- obrtništvo grada Zagreba i drugo.