Obrtnička komora Zagreb primila nagradu Grada Zagreba za poseban doprinos razvoju obrtništva

U povodu Dana grada Zagreba, 31. svibnja, u nazočnosti brojnih visokih uzvanika, u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma održana je svečana dodjela priznanja Grada Zagreba na kojoj je uručena Nagrada grada  istaknutim pojedincima, udrugama, ustanovama i udruženja. Izuzetno smo ponosni što je prvi puta nagradu primila i Obrtnička komora Zagreb za očuvanje dugogodišnje tradicije i stvaranju budućnosti obrtništva u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. Nagradu je u ime Obrtničke komore Zagreb preuzeo predsjednik, gosp. dr.sc. Mirza Šabić, a dodjeli su prisustvovali i potpredsjednici gđa. Spomenka Krebsz i gosp. Antun Trojnar. 

Obrtnička komora Zagreb ključni je partner udruženjima obrtnika u poticanju svih obrtničkih djelatnosti. Kao potporna institucija zagrebačkog obrtništva, okuplja i nadahnjuje sve pojedince i organizacije koji smatraju obrtništvo bitnom i neizostavnom sastavnicom hrvatskoga društva. Također je i projektno orijentirana, informirajući ih o brojnim mogućnostima učinkovitijeg povezivanja i pribavljanja financijskih sredstava nužnih za razvoj poslovanja. Svi pokrenuti projekti  i rezultati njezin su veliki doprinos u očuvanju i razvoju obrtništva, obrazovanju mladih generacija te očuvanju tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta koji daju posebnu draž i uklapaju se u cjelovitu sliku zagrebačke turističke ponude. Njezinih 22.000 obrtnika ponosno dokazuje respektabilnu ulogu obrtništva u nastanku i razvoju našega grada.

Primljena nagrada daje nam vjetar leđa da budemo još bolji, poduzetniji i uporniji u našim projektima te zadanim ciljevima za boljitak obrtnika u gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji.