Održana konferencija "Makeover karijere – podrška zapošljavanju u sektoru njege tijela"

Početna konferencija projekta ‘’Makeover karijere – podrška zapošljavanju u sektoru njege tijela’’ (UP.01.3.1.01.0045)  održana je 4.10.2019.godine u Maloj dvorani HOK-a  s početkom u 11:00 sati. S

Članovi LPZ-a ujedinjeni u partnerstvu projekta ''Makeover karijere - podrška zapošljavanju u sektoru njege tijela'' (UP.01.3.1.01.0045) usmjereni su na učinkovitu provedbu mjera SRLJP GZ 2017.-2020. i povećanje zapošljivosti žena koje su danas jedna od najranjivijih skupina na tržištu rada. Fokus konferencije su projektne aktivnosti kojima ostvarujemo navedene ciljeve.

Konferenciju je otvorila i vodila voditeljica projekta "Makeover karijere", Daria Kireta iz Obrtničkog učilišta. Što se tiče samog projekta, u dva ciklusa se za sudjelovanje na projektu prijavilo preko 200 žena, a njih 51 je sudjelovalo u projektu. Predstavnica Ministarstva znanosti i obrazovanja, Verica Batur održala je predavanje o implementaciji EU agende za obrazovanje odraslih. Marija Halić, predstojnica regionalnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Zagrebu, održala je odličnu izlaganje te uputila  prisutne u statističke podatke Hrvatskog zavoda za zapošljavanje vezane uz nezaposlenost žena. 

Potpredsjednica Obrtničke komore Zagreb, Spomenka Krebsz, objasnila je ulogu Obrtničke komore Zagreb u cijelom procesu obrazovanja koje Komora provodi. Na konferenciji, je kratko predavanje održala Tanja Prekodravac iz grupe SELECTIO gdje radi kao stručna savjetnica za edukacije i razvoj ljudskih potecijala. 

Tamara Didak iz Zagrebačkog inovacijskog centra predstavila je aktivnost Start-up akademije koja je u projektu namijenjena polaznicama koje žele krenuti u svijet poduzetništva. Carmen Majetić Pavić je kao predstavnica partnera ODRAZ podijelila iskustva motivacije nezaposlenih žena kroz motivacijske radionice.