Održana Skupština Udruženja obrtnika Jastrebarskog

Nakon popuštanja epidemioloških mjera i mjera zabrane, Udruženje obrtnika Jastrebarsko održalo je svoju redovnu izvještajnu Skupštinu pod predsjedanjem Stipe Bučara, predsjednika Udruženja.

U svom izlaganju predsjednik Bučar osvrnuo se na sve provedene aktivnosti od prošle sjednice Skupštine do danas, te upoznao nazočne o dosadašnjim aktivnostima Udruženja. Također je iznio stanje u obrtništvu tijekom trajanja epidemiološke situacije uzrokovane virusom COVID-19, osvrnuvši se na probleme i nove izazove s kojima se susreću naši obrtnici i s kojim sve nedoumicama se suočavaju, te kako zajednički iznaći rješenja koja mogu pomoći obrtnicima za olakšanje i nastavak poslovanja. Sve prisutne upoznao je sa mjerama pomoći Grada Jastrebarskog s ciljem ublažavanja negativnih posljedica na poslovanje.

Istaknuto je zbog specifičnih okolnosti uzrokovanih pojavom koronavirusa da se sve planirane aktivnosti i događanja u organizaciji udruženja za ovu godinu, kao obrtnički sajam i izložba starih zanata, te sve druge aktivnosti odgađaju za iduću godinu.

Članovi Skupštine prihvatili su Izvješće o radu Udruženja i Završni (godišnji) obračun za 2019. godinu, dok je Nadzorni odbor podnio izvješće o svom radu te materijalno – financijskom poslovanju od 01.01. do 31.12.2019. godine.

Uz članove Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora sjednici su nazočili gosti: gradonačelnik Zvonimir Novosel, predsjednik OKZ-a dr.sc. Mirza Šabić, potpredsjednik OKZ-a i predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreb Antun Trojnar i pročelnica Sekcije umirovljenih obrtnika Ankica Torbar, koji su se članovima obratili sa prigodnim riječima i iskazali iznimno zadovoljstvo međusobnom suradnjom, a ujedno osvrnuvši se na nove izazove u poslovanju i aktualno stanje u obrtništvu i gospodarstvu uslijed krize uzrokovane koronavirusom.

IZVOR: UO Jastrebarsko