Predsjednik Bučar pozvao učenike da upišu obrtnička zanimanja

U Osnovnoj školi Ljubo Babić 15. ožujka održan je roditeljski sastanak za roditelje prve smjene učenika završnih osmih razreda na temu kuda nakon osnovne škole i profesionalna orijentacija, kojemu su nazočili kao gosti sudionici predstavnici Udruženja obrtnika Jastrebarsko predsjednik Stipe Bučar i tajnica Monika Čunko, iz Prirodoslovne škole Karlovac ravnatelj Nenad Klasan i pedagoginja Jelena Radojčić, te predstavnice Srednje škole Jastrebarsko pedagoginja Marija Repar i knjižnjičarka Ines Grubić. 
U uvodnom dijelu sastanka prvo se obratila i pozdravila nazočne pedagoginja Osnovne škole Ljubo Babić gđa. Marica Mahovlić i najavila od strane sudionika pružanje informacija i mogućnostima upisa u Srednje škole.
Predsjednik Udruženja Stipe Bučar roditeljima učenika osmih razreda predstavio je mogućnost upisa u srednje škole različitih obrtničkih usmjerenja, poseban naglasak pritom stavljajući na deficitarna zanimanja, za koje unazad nekoliko godina Zagrebačka županija i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dodjeljuju stipendije, uz očekivanje objave natječaja i u ovoj godini.
G. Bučar najavio je održavanje 2. Zagrebačkog obrtničkog sajma koji će se održati 26. i 27. travnja 2017. godine na Zagrebačkom velesajmu, gdje će biti pozvane sve osnovne škole Zagreba i Zagrebačke županije s ciljem prezentacije obrtničkih zanimanja učenicima osmih razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima, te polaznicima srednjih strukovnih škola koji će biti uključeni u aktivnosti na sajmu. Pozvao je sve roditelje ako budu u mogućnosti da posjete sajam s djecom i na licu mjesta vide samu prezentaciju struke različitih obrtničkih zanimanja.
Odabir srednje škole jedna je od važnih odluka u životu mladog čovjeka i njegove obitelji, zato je bitno odabrati ono zanimanje koje će dijete voljeti, za koje ima sposobnosti ili talenat, koje mu je zanimljivo, a ujedno mu i omogućiti samostalnost i materijalnu sigurnosti, konstatirao je predsjednik Udruženja uz preporuku roditeljima da pravilno usmjere svoju djecu, a školovanje za obrtnička zanimanja preporučio kao posao budućnosti te napomenuo da ukoliko imaju dodatnih pitanja obrate se u ured Udruženja gdje će dobiti sve potrebne i detaljne informacije vezane o upisima.
Informacije o upisima i zanimanjima biti će prezentirane i na idućem roditeljskom sastanku druge smjene učenika osmih razreda koji je najavljen za iduću srijedu, 22. ožujka.