Provođenje programa edukacije EBC*L

U ponedjeljak, 23. siječnja započela je ovogodišnja prva u nizu aktivnost Udruženja obrtnika na obrazovanju za obrtnike, gospodarstvenike, njihove zaposlenike te djelatnike institucija, kojom Udruženje nastavlja sa provođenjem aktivnosti sukladno Programu rada za 2017. godinu.
Udruženje obrtnika Jastrebarsko u suradnji sa Obrtničkim učilištem grada Zagreba organizira i provodi program edukacije EBC*L – razine B, financiran od Zagrebačke županije, s ciljem podizanja razine poduzetničkih znanja i vještina, te jačanja konkurentskih sposobnosti poduzetnika i obrtnika, te djelatnika institucija s područja Zagrebačke županije. U edukaciji sudjeluje 8 polaznika. 
Kroz EBC*L edukacije polaznici će unaprijediti postojeće poduzetničke vještine koje će im olakšati buduće poslovanje, upoznati će se s ključnim segmentima poslovanja i poduzetništva, steći kompetencije planiranja u poduzetništvu što uključuje izradu i provođenje poslovnih planova.
Za 8 polaznika predviđen je nastavni plan EBC*L razine B, koja obuhvaća slijedeće cjeline:
- Poslovni plan - ciljevi, metode i instrumenti sastavljanja
- Planiranje projekta i financiranje
- Investicijska analiza i financijsko planiranje
- Marketing i prodaja

Po završetku edukacije Obrtničko učilište organizira pristupanje ispitu nakon kojeg polaznici stječu međunarodni EBC * L certifikat.
Obrtničko učilište od 01. siječnja 2016. godine postalo je nacionalni predstavnik EBC*L -a Republike Hrvatske.
EBC*L je međunarodno priznati standard obrazovanja iz područja poslovne administracije i poduzetništva, a provodi se u više od 25 zemalja svijeta na 24 jezika, te se u narednom periodu planira proširenje na ostale zemlje Europe i svijeta. 
Projekt doprinosi ostvarenju strateških ciljeva Strategije razvoja poduzetništva "Poboljšanje poduzetničkih vještina jačanjem njihove uprave, uvođenjem i djelovanjem većeg broja visokokvalificiranih zaposlenika te podupiranjem cjeloživotnog učenja zaposlenih".
Program traje ukupno 4 dana, a predavač je gospodin Miran Šoić.
Polaznike je prije samog početka edukacije u uvodnom dijelu pozdravio, poželio uspješno učenje i završetak programa predsjednik Udruženja Stipe Bučar.