Radni sastanak i sjednica Upravnog odbora u Općini Pisarovina

Nastavljajući dugogodišnju suradnju Udruženja obrtnika sa jedinicama lokalne samouprave, u prostoru Vijećnice u zgradi Općine Pisarovina održan je radni sastanak sa predstavnicima općine i sjednica Upravnog odbora Udruženja obrtnika Jastrebarsko.

Inicijator radnog sastanka bio je predsjednik Udruženja Stipe Bučar, a sastanku su, uz članove Upravnog i Nadzornog odbora Udruženja, prisustvovali načelnik Općine Tomo Kovačić i njegova zamjenica Štefica Radinić, a povod je bio dodjela priznanja „Zlatna diploma Obrtničke komore Zagreb“ Draženu Paveku iz Pisarovine za uspješan dugogodišnji rad, promidžbu obrtništva i razvoj komorskog sustava.

Načelnik Tomo Kovačić u svom obraćanju pozdravio je sve nazočne, zahvalio na dolasku i govorio na temu stanja gospodarstva i obrtništva na području Općine Pisarovina, kao najveće, ali i najrjeđe naseljene općine Zagrebačke županije, sa preko 3.600 stanovnika te pohvalio i podržao inicijativu za više suradnje i boljeg povezivanja značajnim za obrtništvo.

O aktivnostima i radu Udruženja govorio je predsjednik Udruženja Stipe, a kao zaključak svih nazočnih konstatiran je, da zajedničke aktualne teme za boljitak obrtnika i obrtništva povod su nastavku suradnje i u budućnosti. Nakon radnog sastanka održana je 11. sjednica Upravnog odbora Udruženja obrtnika. Predsjednik Udruženja Stipe Bučar obavijestio je nazočne o dosadašnjim, te predstojećim aktivnostima udruženja u narednom razdoblju.

Članovi Upravnog odbora dobili su informacije, raspravljali i donijeli odluke o predloženim točkama dnevnog reda, od kojih su najvažnije teme bile:
- prijedlog razrješenja i imenovanja članova tijela Udruženja, izvještaj Nadzornog odbora o radu, prijedlog Programa rada i Financijskog plana za 2020. godinu,
- godišnja Skupština Udruženja planira se za 25. studenog, o čemu će članovi biti pravovremeno obaviješteni.

Ovom prigodom predsjednik Stipe Bučar s članovima Upravnog i Nadzornog odbora obišli su i posjetili novo otvoreni obrt za proizvodnju domaćih kolača, torti i slastica LUJA, vlasnice Katarina Pavek, na adresi Zagrebačka 3 u Pisarovini, koji su novoj kolegici obrtnici uz iskrene želje i čestitke poželjeli uspješan rad i puno poslovnog uspjeha.