Rezultati Elektrostrojarske škole u projektu Erasmus plus “Elektro Selska”

Učenici Elektrostrojarske obrtničke škole završavaju s projektom Europske unije pod nazivom “Elektro Selska”. Želimo Vam prezentirati rezultate njihovog rada. Sudionici projekta odradili su dva tjedna praktične nastave u kompanijama u Toulousu u Francuskoj, a zatim su tijekom veljače i ožujka izradili praktične radove.Učenici po zanimanju elektroinstalateri izradili su radove pod nazivima Promjena smjera vrtnje trofaznog kaveznog asinkronog motora i Izrada panela iz električnih instalacija s elementima industrijskih i ex instalacija u uvjetima povećane opasnosti od požara i eksplozija. Dio materijala za ove radove donirale su kompanije Schrack Technik d.o.o. i Elektro Cecić d.o.o.

Učenici po zanimanju elektroničar-mehaničar izradili su rad Zoetrope u kojem se objašnjava iluzija pokretnih slika i opis komponenti za izradu sklopa te rad Glazbena tipkovnica u kojem se objašnjava izrada sklopa elektronske glazbene tipkovnice. U oba rada objašnjava se programiranje mikroupravljača u programu Arduino IDE.


 

Sve radove i prezentacije možete vidjeti na stranici škole  http://www.esos.hr/rezultati-projekta-erasmus-plus-elektro-selska-2019-1-hr01-ka102-060627/  

Sve radove i prezentacije Elektrostrojarska škola daje na raspolaganje za učenje, kao i upute prema kojima možete izraditi slične radove.

 

IZVOR: Elektrostrojarska škola